News

Un ziar din Coreea de Nord publică o scrisoare ce i-ar aparține lui Kim Jong-Un, pe fondul speculațiilor privind moartea acestuia

26.04.2020 | 18:39
Un ziar din Coreea de Nord publica o scrisoare ce iar apartine lui Kim JongUn pe fondul speculatiilor privind moartea acestuia
ADVERTISEMENT

Publicația nord-coreeană Rodong Sinmun, a publicat o scrisoare ce i-ar aparține lui Kim Jong-Un, în care acesta îi laudă pe muncitorii care construiesc oraşul Samjiyon, un proiect demarat de dictator. Publicarea scrisorii survine în condițiile în care presa internațională a scris că dictatorul comunist al Coreii de Nord fie a murit, fie se află într-o stare gravă, scrie Newsweek.

Scrisoarea lui Kim Jong-Un, de o autenticitate incertă

Informația privind scrisoare trimisă de Kim Jong-Un a fost reluată și de radioul de stat din Coreea de Nord. ”Tovarăşul Kim Jong-Un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcţia oraşului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru niciun moment, de încrederea şi aşteptările din partea partidului”, a relatat postul de radio.

ADVERTISEMENT

Starea lui Kim Jong-Un rămâne motiv de speculație, după ce au apărut informații că acesta ar fi fost operat recent, iar operația ar fi dus fie la moartea acestuia, fie la intrarea acestuia într-o „stare vegetativă”. Cea mai recentă fotografie a lui Kim datează din 12 aprilie când a inspectat foețele de apărare din partea de vest a țării.

Potrivit Reuters, trenul personal al lui Kim Jong-Un ar fi fost garat în stațiunea Wonsan, în perioada 21-23 aprilie. „Prezenţa trenului acolo nu înseamnă că şi liderul nord-coreean se află în acelaşi loc şi nu indică nimic despre sănătatea sa, dar întăreşte informaţiile potrivit cărora Kim Jong-un se află într-o staţiune de lux de pe coasta de est a ţării”, se arată într-un raport oficial al SUA, citat de agenția americană.

ADVERTISEMENT

Agenția de știri Yonhap (Coreea de Sud) a transmis că dictatorul ar fi murit deja, afirmație făcută de către vicepreședintele televiziunii Hong Kong Satellite, care a menționat ”o sursă solidă”.

În schimb, publicația japoneză Shukan Gendai scrie că liderul de la Phenian, în vârstă de 36 de ani, trăiește încă starea sa este un foarte gravă, după ce operația la care a fost supus a eșuat.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei publicații din Coreea de Sud, Daily NK, intervenția chirurgicală cardiovasculară ar fi avut loc pe 12 aprilie, drept cauze fiind indicate ”fumatul excesiv, obezitatea și munca în exces”.

Informația prezentată de Daily NK nu a putut fi verificată de către autoritățile din Coreea de Sud, chiar dacă acestea dețin de mai multă vreme date legate de problemele pe care le-ar avea dictatorul nord-coreean din cauza fumatului și obezității.

ADVERTISEMENT