News

Una calda, alta rece în familia Gabrielei Firea! Florentin Pandele rămâne primarul Voluntariului

28.09.2020 | 10:11
Una calda alta rece in familia Gabrielei Firea Florentin Pandele ramane primarul Voluntariului
ADVERTISEMENT

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie, i-au adus lui Florin Pandele un nou mandat de primar al orașului Voluntari, după o victorie zdrobitoare în fața principalului contracandidat. Din rezultatele provizorii transmise de Biroul Electoral Central (BEC) reiese că social-democratul a obținut 71% din cele 15.501 de voturi exprimate, în vreme ce Bogdan Rolea (USR) s-a situat pe locul al doilea, cu 18%.

Bucuria nu poate fi completă în familia edilului, întrucât soția sa, Gabriela Firea, a pierdut Primăria Capitalei în favoarea lui Nicușor Dan, candidatul susținut de principalele partide politice de dreapta, PNL și Alianța USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Datele provizorii indică, însă, o bătălie destul de strânsă, acesta din urmă obținând 41,82% din voturi, în timp ce fostul primar general a convins 37,4% din totalul bucureștenilor care și-au exercitat acest drept. De altfel, Pandele a ținut să-și exprime dezamăgirea într-o intervenție telefonică la România TV, chiar dacă „și-a câștigat soția și mama copiilor”.

Florentin Pandele a obținut un nou mandat de primar al Voluntariului, dar nu poate uita înfrângerea soției

Din seara aceasta voi face politică şi voi fi una din vocile care vor spune ceea ce gândesc fără teamă. Nu mai îi este teamă de absolut nimic, dar de nimic din momentul de faţă, pentru că am văzut: cei mai puternici bărbaţi din România sunt femeile. Jos pălăria pentru femei!

ADVERTISEMENT

Bărbaţii politici care se ascund. Am văzut bărbaţii din PSD care stau sub masă. A trebuit să iasă femeia asta, mi-aduc aminte, avea trei operaţii şi ea se bătea de una singură. Felicitări lu’ Olguţa Vasilescu la Craiova, felicitări tuturor femeilor care au curajul să se bată şi din stânga şi din dreapta.

Noi, bărbaţii, ar trebui să ne ascundem, eventual să ne castrăm pe jumătate, cam asta ar trebui, mă refer la bărbaţii politici. Dom-le, ca la papă, când unul depune jurământul de parlamentar să vadă dacă are. E posibil să nu aibă şi atunci intrăm într-o altă zonă.

ADVERTISEMENT

Bărbaţii politici care s-au găsit la conducerea partidului în urmă cu un an şi ceva în PSD nu au făcut altceva decât să o faulteze cât mai mult pe Gabi Firea de frică să nu le ia locul. Asta şi-au dorit ei. Dacă se pierd primăriile din Bucureşti, se pierd în primul rând pentru că cei care au administrat ministere nu au făcut altceva decât să pună piedici”, a declarat Florentin Pandele.

De ce a pierdut Gabriela Firea Primăria Capitalei: „A luptat singură”

Începând din ianuarie până în iulie, Gabi a suferit trei intervenţii chirurgicale. I s-au tăiat 30 de centimetri din colon prima dată şi alţi 29 după altă intervenţie. A stat trei luni de zile cu o pungă. Am să vă spun şi trei cauze care au generat pierderea Primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT

Cauza principală a fost după părerea mea echipa de miniştri pe care a avut-o PSD-ul din 2017 până când au pierdut alegerile. Gabi a făcut numeroase adrese ca să primească ELCEN-ul. A doua cauză este Victor Ponta. Gabi Firea a luptat singură.

Gabi Firea a luptat singură împotriva tuturor. Îl cunosc pe Ludovic Orban foarte bine. Am fost membru al PNL. Primul mandat l-am obţinut ca liberal. I-am spus: Gabi, lasă-mă să spun ce ştiu despre ei. Lupta politică se duce cu lovituri sub centură.

I-am spus: Ludovic, ai adunat toate lăturile lumii în această perioadă şi mi le-ai aruncat în cap cunoscându-mă. Când o să mă întâlnesc cu Ludovic Orban, pe care îl cunosc de foarte mulţi ani, îi voi şopti câteva vorbe la ureche care îl vor face pământiu.

Aş vrea să-l văd cu ce echipă vine Nicuşor Dan, cu câţi „câini” vine după el. Rog instituţiile statului să verifice tot ce a spus Orban, tot ce a spus Plicuşor Ban, absolut tot. Să judece cu aceeaşi măsură. Orban a distrus PNL-ul.

Nu mai pot să stau liniştit când se ridică acest montru. Această distrugere a României care este USR-PLUS. Dacă câştigă Nicuşor Dan este distrugerea Bucureştiului. România nu mai trebuie să fie condusă din afară. România este a românilor. Nu e posibil să vină ambasadori şi să ne dicteze ce să facem.

Dacă se întâmplă lucrul ăsta, îl regret pe Vadim Tudor. Cea mai puternică femeie din viaţa mea este Gabriela Firea, nu pentru că am doi copii cu ea.. Anul trecut am rugat-o. Eşti bolnavă, nimeni nu te crede. Dă-ţi demisia! Te execut aceşti indivizi. Culmea, nu mai votau consilieri de la PSD”, a mai spus Florentin Pandele.

ADVERTISEMENT