Sporturi

Una dintre tinerele talente ale tenisului feminin românesc nu va mai reprezenta România în competiţii. Care este motivul

26.11.2018 | 19:45
Una dintre tinerele talente ale tenisului feminin romanesc nu va mai reprezenta Romania in competitii Care este motivul

Raluca Şerban nu va mai evolua pentru România în circuitul feminin de tenis. Potrivit informaţiilor furnizate de Tenisite.info, una dintre cele mai importante tinere jucătoare ale tenisului feminin românesc, Raluca Şerban, în vârstă de 21 de ani, va înceta să mai reprezinte România în competiţii. Motivul este simplu şi de înţeles. Sportiva din Constanţa nu a beneficiat de niciun ajutor din partea Federaţiei Române de Tenis.

Raluca a primit de curând paşaportul cipriot şi a demarat deja acţiunile premergătoare la WTA pentru a reprezenta Ciprul. Mai apoi, totul devine o simplă formalitate, iar una dintre cele mai talentate tinere jucătoare din România va evolua pentru Cipru. Tenisul românesc va avea fără doar şi poate de suferit în urma acestui demers, mai ales că Raluca a obţinut rezultate foarte bune în ultima vreme şi are toate şansele să cunoască succesul absolut în sportul alb la nivel mondial.

Raluca Şerban a ales să renunţe la reprezentarea României în competiţii

Decizia Ralucăi vine mai ales după ce organizatorii turneului BRD Bucharest Open au ales să nu-i acorde sportivei din Constanţa wild-card la competiţia din Capitală. Ea ocupă în prezent locul 218 WTA, asta după ce a jucat două finale consecutive în proba de simplu la categoria ITF 25.000 USD: Istanbul şi Minsk. Ea a cucerit 10 titluri la simplu şi 11 în proba de dublu în circuitul ITF. Anul acesta, Raluca s-a impus în 51 de partide şi a fost învinsă de 19 ori.

Sportiva din Constanţa a întâmpinat multe greutăţi până în prezent, şi chiar dacă Ciprul nu este o ţară recunoscută pentru performanţele din tenis, ea a primit acolo sprijin şi multă încredere, mai ales din partea antrenorului Yiannos Hadjigeorgiou. Raluca nu a beneficiat de ajutor din partea reprezentanţilor FRT, iar în 2011 s-a mutat împreună cu întreaga familie în Cipru, acolo unde a primit tot ce a avut nevoie pentru a efectua sesiuni de pregătire decente. Ea a aşteptat să primească sprijin din ţară, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar perioada în care a reprezentat România se apropie inevitabil de sfârşit.

Tags: