Şi-a semnat sentinţa! PSG îl dă afară pe Emery. Cine îi ia locul

Alex Bradescu    Ionut Neamţu   
in Stiri sportive
07/12/2017, 13:44
Şi-a semnat sentinţa! PSG îl dă afară pe Emery. Cine îi ia locul

Presa franceză a dat verdictul joi dimineaţă: Unai Emery va fi dat afară de la Paris Saint Germain. Sentinţa vine după cele două înfrângeri la rând suferite de parizieni, cea din campionat de la Strasbourg, şi cea din Champions League la Munchen, aceasta din urmă fiind însă decisivă în ochii şeicului Al Kheliafi. 

Cotidianul L’Equipe dă o serie de motive pentru care s-a ajuns aici. Cel mai important ar fi acela că patronului clubului din capitala Franţei a ajuns la concluzia că spaniolul nu poate gestiona vestiarul plin de vedete, două exemple fiind date în acest sens: primul este conflictul de notorietate între Neymar şi Cavani, care a explodat după ce aceştia s-au certat ca în curtea şcolii pentru a executa o lovitură de la 11 metri. 

Brazilienii îl “execută” pe Unai Emery

Al doilea ar fi că, de fapt, “colonia” braziliană de la Paris i-a pus gând rău lui Emery. Nu doar Neymar, ci şi mult mai influenţii Thiago Silva (căpitanul echipei), Marquinhos şi Motta (ultimul e naturalizat italian). Aceştia n-ar mai avea chef de joc, iar Emery ar fi principala cauză. Nici Marco Veratti, starul italian de la mijloc, n-ar fi un fan al spaniolului, iar francezii speculează chiar un conflict între mijlocaş şi unul din secunzii spaniolului la pauza meciului cu Bayern. 

Presa din Hexagon se aventurează chiar în a avansa câteva nume pentru înlocuirea ibericului. Diego Simeone, Antonio Conte, Max Allegri şi Jose Mourinho sunt primele nume trecute pe listă, însă acestea par variante destul de fanteziste în acest moment, mai ales că ar fi vorba o despărţire din iarnă de Emery. Luis Enrique pare să fie o variantă mai accesibilă din două motive: e liber de contract şi se înţelege excelent cu starul Neymar, pe care l-a antrenat la Barcelona. 

Închide ×