News

Unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei: “Poate cineva îmi va auzi strigătul și îl va salva pe nepotul meu din iadul de acolo”

29.05.2020 | 21:26
Unchiul lui Marius Balo romanul inchis in China ameninta cu greva foamei Poate cineva imi va auzi strigatul si il va salva pe nepotul meu din iadul de acolo
Unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei: “Poate cineva îmi va auzi strigătul și îl va salva pe nepotul meu din iadul de acolo”. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marius Belo, profesorul român condamnat în China la 8 ani de puşcărie pentru complicitate la fraudă contractuală, are în România o singură rudă, unchiul Ion Felecan, în vârstă de 66 de ani. El încearcă să îşi aducă nepotul de ani buni acasă.

Unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei

Bărbatul spune că Balo trăieşte într-un iad, nu a mai văzut carne şi apă caldă de şase ani, mănâncă doar varză sau orez. Ion Felecan spune că a ajuns la capătul puterilor şi va intra în greva foamei.

ADVERTISEMENT

Unchiul lui Marius Balo trăieşte în satul Sălicea, la 15 kilometri de Cluj. Soţia lui este plecată de ceva vreme în Italia. Felecan a vândut apartamentul lui Marius Balo din centrul Clujului pentru a face rost de bani pentru plata amenzii, care se ridică la aproximativ 20.000 de euro.

“Pentru ca tratativele de transfer să poată să înceapă trebuiau îndeplinite două condiţii: plata amenzii şi pedeapsa trebuie să fie definitivă, care să nu poată fi atacată la Curtea de Apel. Ambele condiţii sunt îndeplinite, motiv pnetru care ambele state au agreat procedura de extrădare”, a spus Ioan Bonda, unul dintre avocaţii implicaţi în acest caz.

ADVERTISEMENT

“Cum pot să mă mintă în față? Cum pot să spună că vorbesc cu el, că se interesează de el?”

Ioan Felecan a ajuns la limita disperării. Din cauza nepăsării, a felului în care statul român se ocupă de caz deşi toate actele pentru extrădare sunt în regulă, unchiul bărbatului ameninţă că va intra în greva foamei.

“Cum pot să mă mintă în față? Cum pot să spună că vorbesc cu el, că se interesează de el? Marius mi-ar fi spus la telefon. Atunci de ce mai e în pușcărie acolo, când are toate actele gata? Au dat vina pe gripa asta, dar gripa a trecut!

ADVERTISEMENT

Sunt mincinoși și ticăloși… Ce mi-a mai rămas? Nimic. Pentru că speranțe în autorități nu mai am, ci doar în Dumnezeu… O să intru în greva foamei, asta o să fac. Poate atunci cineva îmi va auzi strigătul și îl va salva pe nepotul meu din iadul de acolo!”, spune Ioan Felecan potrivit Libertatea.

“Nu a mai văzut carne de șase ani, mănâncă doar varză și orez!”

Singura persoană cu care Marius Balo poate vorbi la telefon este unchiul său, doar numele lui este trecut în registrul celor ce pot fi sunaţi de profesorul român. Iar când le foloseşte, Marius întreabă despre stadiul transferului său, agreat de ambele ţări:

ADVERTISEMENT

“Marius are dreptul la patru minute pe lună. Dacă totul e în regulă, sună un minut pe săptămână. Au fost dăți în care am vorbit trei minute și atunci i-a mai rămas doar un minut. Îmi spune că nu mai poate, că nu înțelege de ce nu este adus în România dacă actele sunt gata.

«Mă rog la Dumnezeu în fiecare zi să mă scoată de aici, să ajung acasă!», așa îmi spune.  Nu a mai văzut carne de șase ani, mănâncă doar varză și orez! O zi varză, o zi orez… Iar apa caldă pentru duș nu există. Un bărbat de peste 1,80 m ajuns la 60 de kilograme…”, a spus Ioan Felecan.

ADVERTISEMENT
Tags: