News

Unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei: “Poate cineva îmi va auzi strigătul și îl va salva pe nepotul meu din iadul de acolo”

29.05.2020 | 21:26
Unchiul lui Marius Balo romanul inchis in China ameninta cu greva foamei Poate cineva imi va auzi strigatul si il va salva pe nepotul meu din iadul de acolo
Unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei: “Poate cineva îmi va auzi strigătul și îl va salva pe nepotul meu din iadul de acolo”. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marius Belo, profesorul român condamnat în China la 8 ani de puşcărie pentru complicitate la fraudă contractuală, are în România o singură rudă, unchiul Ion Felecan, în vârstă de 66 de ani. El încearcă să îşi aducă nepotul de ani buni acasă.

Unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei

Bărbatul spune că Balo trăieşte într-un iad, nu a mai văzut carne şi apă caldă de şase ani, mănâncă doar varză sau orez. Ion Felecan spune că a ajuns la capătul puterilor şi va intra în greva foamei.

ADVERTISEMENT

Unchiul lui Marius Balo trăieşte în satul Sălicea, la 15 kilometri de Cluj. Soţia lui este plecată de ceva vreme în Italia. Felecan a vândut apartamentul lui Marius Balo din centrul Clujului pentru a face rost de bani pentru plata amenzii, care se ridică la aproximativ 20.000 de euro.

“Pentru ca tratativele de transfer să poată să înceapă trebuiau îndeplinite două condiţii: plata amenzii şi pedeapsa trebuie să fie definitivă, care să nu poată fi atacată la Curtea de Apel. Ambele condiţii sunt îndeplinite, motiv pnetru care ambele state au agreat procedura de extrădare”, a spus Ioan Bonda, unul dintre avocaţii implicaţi în acest caz.

ADVERTISEMENT

“Cum pot să mă mintă în față? Cum pot să spună că vorbesc cu el, că se interesează de el?”

Ioan Felecan a ajuns la limita disperării. Din cauza nepăsării, a felului în care statul român se ocupă de caz deşi toate actele pentru extrădare sunt în regulă, unchiul bărbatului ameninţă că va intra în greva foamei.

“Cum pot să mă mintă în față? Cum pot să spună că vorbesc cu el, că se interesează de el? Marius mi-ar fi spus la telefon. Atunci de ce mai e în pușcărie acolo, când are toate actele gata? Au dat vina pe gripa asta, dar gripa a trecut!

ADVERTISEMENT

Sunt mincinoși și ticăloși… Ce mi-a mai rămas? Nimic. Pentru că speranțe în autorități nu mai am, ci doar în Dumnezeu… O să intru în greva foamei, asta o să fac. Poate atunci cineva îmi va auzi strigătul și îl va salva pe nepotul meu din iadul de acolo!”, spune Ioan Felecan potrivit Libertatea.

“Nu a mai văzut carne de șase ani, mănâncă doar varză și orez!”

Singura persoană cu care Marius Balo poate vorbi la telefon este unchiul său, doar numele lui este trecut în registrul celor ce pot fi sunaţi de profesorul român. Iar când le foloseşte, Marius întreabă despre stadiul transferului său, agreat de ambele ţări:

ADVERTISEMENT

“Marius are dreptul la patru minute pe lună. Dacă totul e în regulă, sună un minut pe săptămână. Au fost dăți în care am vorbit trei minute și atunci i-a mai rămas doar un minut. Îmi spune că nu mai poate, că nu înțelege de ce nu este adus în România dacă actele sunt gata.

«Mă rog la Dumnezeu în fiecare zi să mă scoată de aici, să ajung acasă!», așa îmi spune.  Nu a mai văzut carne de șase ani, mănâncă doar varză și orez! O zi varză, o zi orez… Iar apa caldă pentru duș nu există. Un bărbat de peste 1,80 m ajuns la 60 de kilograme…”, a spus Ioan Felecan.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă