Fotbal intern

Undă verde pentru un nou complex sportiv Dinamo. Ministrul Lucian Bode: „Nu mai există niciun fel de oprelişte“

12.05.2021 | 15:18
Undă verde pentru un nou complex sportiv Dinamo. Ministrul Lucian Bode: „Nu mai există niciun fel de oprelişte“
Așa ar trebui să arate noul stadion al echipei Dinamo București
ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea avea nu doar un stadion nou, ci un complex sportiv. Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a precizat că litigiul cu Nicolae Badea a fost câştigat în instanţă şi se poate contrui în Ştefan cel Mare.

Stadionul Dinamo a fost, iniţial, inclus în proiectul pentru Euro 2020, alături de Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf, dar, spre deosebire de celelalte trei, nu a fost modernizat din cauza unor litigii între CS Dinamo şi fostul acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a precizat astăzi, 12 mai 2021, că procesul dintre CS Dinamo şi Nicolae Badea a fost câştigat de Clubul Sportiv şi nu mai există nicio oprelişte în calea construirii unui nou stadion. Mai mult, ministrul a declarat că se poate vorbi de un complex sportiv, nu doar de o simplă arenă pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode: „Am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă“

„Aşa cum ştiţi, blocajul a existat în realizarea unui complex sportiv la Dinamo, în pachetul mare cu celelalte stadioane, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, şi a fost generat de aceste litigii în instanţă.

În luna aprilie, am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă, că nu mai avem niciun fel de oprelişte în ceea ce priveşte construirea unui complex sportiv aici (n.r. – pe locul actualului stadion Dinamo) din punct de vedere al litigiilor juridice.

ADVERTISEMENT

În consecinţă, terenul pe care ne aflăm astăzi, pe actualul amplasament al stadionului, aparţine statului român şi putem să luăm în calcul construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament.

Ştiţi foarte bine că anul trecut era în discuţie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem să analizăm cele două variante“, a precizat ministrul Lucian Bode, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

S-a trimis intenţia către CNI

Şeful MAI a precizat că au început deja demersurile necesare pentru proiectul noului complex sportiv Dinamo. Primul pas a fost trimiterea către Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care s-a ocupat şi de celelalte trei stadioane, a unei intenţii în acest sens.

CNI va analiza cererea şi se aşteaptă o confirmare. Urmează apoi procedurile de obţinere a certificatului de urbanism, studiul de comandă şi realizarea documentaţiei de asumare şi demolare a arenei curente.

ADVERTISEMENT

Ministrul Bode a precizat că MAI şi Dinamo vor fi nevoite să îşi asume costurile acestor proceduri şi a avertizat că acestea se vor ridica la aproximativ două milioane de euro.

Vestea cea mai pentru suflarea dinamovistă este că spre sfârşitul acestui an, crede Lucian Bode, va putea fi scoasă la licitaţie execuţia noului complex sportiv din Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

„Eu am evitat să comunic foarte mult pe acest subiect, dintr-un motiv simplu, sunt un om care încearcă să facă lucruri şi să comunice ce a făcut. De prea multe ori, se vorbeşte de ceea ce se doreşte să se facă. După ce primim confirmarea de la Compania Naţională de Investiţii, pentru că va trebui să ne introducă în lista sinteză, să apară un nou ordin de ministru, cu o listă reactualizată, atunci cu siguranţă voi comunica public foaia de parcurs. Dar, da, este este veste foarte bună pentru suporterii dinamovişti“, a concluzionat ministrul Afacerilor Interne.

Discuţiile despre noul stadion Dinamo durează încă de la introducerea lui în proiectul Euro 2020, dar din cauza litigiilor demararea lucrărilor nu s-a făcut niciodată. Au existat inclusiv variante ca noua arenă să fie „mutată“ pe spaţiul ocupat de velodrom, pentru a se evita problemele cu Nicolae Badea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri