Sport

Unde a ajuns Borja Valle, fosta vedetă a celor de la Dinamo! Avea, pe hârtie, 33.000 de euro salariu la ”câini”

Fotbalistul care a avut cel mai mare salariu din istoria clubului Dinamo încearcă să-și relanseze cariera în Spania. Borja Valle a semnat în Segunda Division și va lupta pentru promovarea în La Liga.
12.08.2022 | 18:11
Unde a ajuns Borja Valle fosta vedeta a celor de la Dinamo Avea pe hartie 33000 de euro salariu la caini
Borja Valle a impresionat în cele 9 meciuri în care a jucat pentru Dinamo, reușind să marcheze 5 goluri, unul chiar de la 60 de metri. Fotbalistul a semnat în această vară cu o grupare din liga a doua spaniolă. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Borja Valle a bifat doar 9 partide în tricoul lui Dinamo, în perioada de tristă amintire în care gruparea din Ștefan cel Mare era deținută de presupusul investitor spaniol Pablo Cortacero. Acum încearcă să-și relanseze cariera.

Borja Valle a semnat cu Cartagena

Ajuns la 30 de ani Borja Valle a semnat un nou contract în Segunda Division. În partea a doua a sezonului trecut a jucat pentru Alcoron, cu care s-a luptat pentru evitarea retrogradării, însă a încheiat pe ultimul loc în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

Acum, atacantul a ajuns la un acord cu FC Cartagena, grupare care a încheiat campionatul precedent pe locul 9, la opt puncte de ocupanta locului 6, ultimul care duce în play-off-ul de promovare în La Liga.

De altfel, aproape întreaga carieră Borja Valle a evoluat la echipe din Spania. Lansat în fotbal de Ponferradina, Fotbalistul și-a atins potențialul maxim la Deportivo La Coruna.

ADVERTISEMENT

În patru sezoane a bifat 79 de meciuri și a marcat 12 goluri pentru fosta campioană a Spaniei. Ourense, Oviedo, Elche și Alcoron sunt celelalte formații din campionatul iberic la care a jucat fotbalistul care avea, pe hârtie, 33.000 de euro salariu la Dinamo.

Experiența din Ștefan cel mare a fost prima a lui Borja Valle în afara Spaniei. Ulterior a mai evoluat o scurtă perioadă la Khor Fakkan, în Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

9 meciuri și 5 goluri are în CV Borja Valle, în tricoul ”câinilor”

Fanii i-au plătit restanțele din perioada Dinamo

Borja Valle a fost unul dintre fotbaliștii veniți la Dinamo pe filiera Cosmin Contra/Pablo Cortacero, în perioada în care omul de afaceri spaniol promitea să redea strălucirea grupării din Ștefan cel Mare.

La scurt timp după ce a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni, Cortacero a fugit din România și a lăsat clubul fără finanțare, Dinamo ajungând în pragul colapsului financiar.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de intervenția suporterilor roș-albi pentru a stinge litigiul cu Borja Valle, căruia i-au achitat restanțele salariale, aproximativ 100.000 de euro. Dacă fanii nu ar fi plătit acești bani, în primăvara anului trecut, Dinamo urma să fie depunctată.

300.000 de euro este cota lui Borja Valle, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT