Fotbal intern

Unde a ajuns să joace „Micul Balaci”, Andrei Ionescu! 500 de mii de euro plătea Gigi Becali pentru el

08.03.2019 | 19:16
Andrei Ionescu a stat 3 ani de zile la FCSB

Considerat unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc, în urmă cu doar câțiva ani, Andrei Ionescu, poreclit „Micul Balaci” a ajuns să joace acum în liga a doua din România. Mijlocașul pentru care Gigi Becali plătea în 2008 nu mai puțin de 500 de mii de euro Universității Craiova nu a reușit să confirme și a mers din rău în mai rău în carieră. Ionescu a evoluat mai degrabă la echipa a doua a roș albaștrilor și rețeta financiară a latifundiarului din Pipera s-a dus pe apa sâmbetei.

Unde a ajuns să joace „Micul Balaci”, Andrei Ionescu!

Becali spera să scoată câteva milioane bune din vânzarea jucătorului, dar a sfârșit prin a renunța la orice drept material și jucătorul a plecat liber de contract. A urmat apoi Belgia pentru mijlocaș, însă nici la Antwerp nu a reușit să își arate valoarea. Ferencvaros în Ungaria și Naft Al Janoob din Irak au fost următoarele formații din cariera lui. Nu s-au terminat aici destinațiile exotice pentru el.

Aizawl din India l-a transferat pe Andrei Ionescu, dar după 16 meciuri și un gol a plecat. “India este o ţară frumoasă, dar în fotbalul de aici mai sunt multe de făcut. Există o diferenţă între nivelul fotbalului indian şi nivelul fotbalului european, făcută în special de infrastructură, investiţii şi organizare. Aici trebuie investit în stadioane, terenuri, condiţii de pregătire şi, nu în ultimul rând, în calitatea şi mentalitatea tinerilor jucători indieni”, declara Andrei Ionescu despre experiența din India.

Unde a ajuns să joace „Micul Balaci”, Andrei Ionescu! Ionescu
17 prezențe a avut Andrei Ionescu în naționala de tineret a României

Ce alte vedete evoluează la Metaloglobus

În ultima jumătate de sezon a fost sub contract cu FC Voluntari, însă Ionescu nu a primiy prea multe minute. A intrat pe teren numai un sfert de oră în meciul de Cupă al Voluntariului cu Mioveni, și în iarnă s-a despărțit de echipa antrenată de Bergodi. Acum a bătut palma până la finalul sezonului cu Metaloglobus, o formație care are probleme cu retrogradarea în eșalonul secund, car care vrea ca la anul să lupte pentru intrarea pe prima scenă

De remarcat că Andrei Ionescu Ionescu nu e singurul nume greu ajuns în Pantelimon in pauza de iarnă. Tot cu Metaloglobus au semnat Florin Iacob, Marius Tomozei, Florin Plămada, Claudiu Herea, Robert Vâlceanu sau Andrei Lungu.

  • 1 gol a marcat Andrei Ionescu pentru naționala de tineret a României