Sport

Unde a ajuns să joace vedeta adusă de Pablo Cortacero la Dinamo! Avea unul dintre cele mai mari salarii din istoria Ligii 1 pe hârtie

În urmă cu doi ani unul dintre fotbaliștii cu statut de ”vedetă” aduși la Dinamo de presupusul finanțator Pablo Cortacero, impresiona prin salariul uriaș. Azi se luptă să evite retrogradarea în liga a 3-a din Spania.
05.04.2022 | 16:47
Unde a ajuns sa joace vedeta adusa de Pablo Cortacero la Dinamo Avea unul dintre cele mai mari salarii din istoria Ligii 1 pe hartie
Unul dintre fotbaliștii aduși de Pablo Cortacero la Dinamo, plătit cu 33 de mii de euro lunar, pe hârtie, a ajuns să lupte pentru evitarea retrogradării în liga a treia din Spania
ADVERTISEMENT

”El Nuevo Dinamo” va rămâne în istorie ca cea mai mare țeapă din fotbalul românesc. Fotbaliștii aduși în 2020 de Pablo Cortacero primeau, măcar pe hârtie, salarii exorbitante. Unul dintre ei a ajuns să se lupte la retrogradare în Segunda Division.

S-a întors în Spania și încearcă să o salveze pe Alcorcon de la retrogradare

Fostul mijlocaș al ”câinilor”, Borja Valle, s-a despărțit de Dinamo la sfârșitul anului 2020, după doar câteva luni petrecute în România.

ADVERTISEMENT

A fost unul dintre jucătorii care a arătat în cele 9 partide disputate în tricoul grupării din Ștefan cel Mare că este peste media fotbaliștilor din Casa Pariurilor Liga 1.

Va rămâne în amintirea fanilor prin cele 5 goluri marcate, dar și prin salariul uriaș pentru fotbalul românesc, pe care suporterii-acționari ai lui Dinamo au fost obligați să i-l achite în urmă cu un an, pentru a evita depunctarea echipei.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a fost atras la Dinamo, de presupusul finanțator Pablo Cortacero, prin salariul de 33.000 de euro lunar pe care, însă, nu l-a încasat niciodată atâta timp cât clubul a fost administrat de omul de afaceri spaniol.

Azi joacă în Segunda Division, al doilea eșalon al Spaniei, la ultima clasată, Alcorcon, și luptă pentru evitarea retrogradării în cea de a treia divizie din fotbalul iberic.

ADVERTISEMENT

De la revenirea în campionatul în care s-a consacrat, în luna ianuarie a acestui an, Borja Valle a redevenit fotbalistul pe care Dinamo miza că va reveni în lupta pentru trofee. Mijlocașul are 13 meciuri și trei goluri marcate pentru Alcorcon.

Perioada petrecută în România a lăsat urme adânci în mentalul fotbalistului care în trecut a evoluat patru sezoane și pentru Deportivo La Coruna. După despărțirea de Dinamo a semnat cu Oviedo.

ADVERTISEMENT

Nu s-a impus în prima garnitură a formației din nordul Spaniei, iar după o jumătate de sezon în care a prins totuși 21 de partide, doar 4 ca titular, s-a transferat în Emiratele Arabe Unite, la Khorfakkan.

Nici acolo nu s-a adaptat și a acceptat provocarea de a lupta pentru evitarea retrogradării în tricoul celor de la Alcorcon. Cu opt etape înaintea finalului de sezon, echipa lui Borja Valle este ”lanterna roșie” în Segunda, cu 21 de puncte, la 16 lungimi de Malaga, ocupanta primului loc neretrogradabil.

ADVERTISEMENT