Sport

Unde a ajuns să joace Virgiliu Postolachi, fotbalistul pe care FRF a vrut să-l naturalizeze! E aproape de un contract în Liga 1

În urmă cu patru ani, în vara lui 2018, Virgiliu Postolachi făcea senzaţie într-un amical jucat de PSG. Acum, fotbalistul din Republica Moldova este aproape să semneze cu o echipă din Liga 1.
24.06.2022 | 21:30
Unde a ajuns sa joace Virgiliu Postolachi fotbalistul pe care FRF a vrut sal naturalizeze E aproape de un contract in Liga 1
Virgiliu Postolachi, fost junior la PSG, e aproape de un contract în Liga 1
ADVERTISEMENT

Virgiliu Postolachi era văzut, în vara lui 2018, drept o speranţă pentru naţionala României, după ce marcase un gol de senzaţie în amicalul PSG – Atletico Madrid 3-2. Un an mai târziu, acesta ajungea la Lille, dar nu a jucat niciun minut pentru formaţia din Ligue 1.

Virgiliu Postolachi, fostul junior al lui PSG, este aproape de un contract cu UTA Arad

La primul amical al verii pentru UTA Arad, 5-1 cu Maritsa Plovdiv, în tricoul arădeanilor a jucat şi Virgiliu Postolachi, intrat pe parcurs pe teren. Atacantul de 22 de ani a marcat două dintre golurile “Bătrânei Doamne” şi este aproape să semneze cu formaţia antrenată de Ilie Poenaru.

ADVERTISEMENT

Virgiliu Postolachi semnase cu Lille, în vara lui 2019, după ce jucase la juniorii lui PSG timp de doi ani. Fotbalistul de 22 de ani a evoluat doar la formaţia secundă, ca mai apoi să fie cedat la Mouscron. Nici în Belgia nu a reuşit să convingă, iar în returul sezonului 2020-2021 a fost împrumutat la Vendsyssel FF (Danemarca).

Liber de contract după ce acordul cu Mouscron a expirat în această vară, Virgiliu Postolachi a ajuns la UTA Arad, unde a jucat în amicalul cu Maritsa Plovdiv. În sezonul 2021-2022, atacantul din Republica Moldova a jucat 8 meciuri pentru formaţia belgiană, fără să marcheze vreun gol.

ADVERTISEMENT

“Momentan este aici. Nu, nu este în probe. Se lucrează acum la transferul lui Postolachi, dar el a vrut să vină mai repede și să nu piardă din pregătire. Dar mai sunt chestiuni contractuale, cu agentul său”, a declarat Ilie Poenaru la Digi Sport.

FRF l-a vrut la naţională, dar a ajuns să joace pentru Moldova

În 2018, după ce a ieşit în evidenţă în amicalele jucate de PSG, FRF a vrut să-l aducă pe Virgiliu Postolachi la naţională. Fotbalistul şi-a luat cetăţenia română în toamna aceluiaşi an, însă UEFA şi FIFA nu l-au considerat eligibil pentru selecţionata tricoloră.

ADVERTISEMENT

“A vrut să îl selecţioneze, dar nu ne putem juca cu legea. Nu avem dreptul de la FIFA şi UEFA să îl folosim pe Virgiliu, deşi el are cetăţenia română. Cei din Moldova au reuşit să îl blocheze”, spunea Mihai Stoichiţă în 2020.

Pe 25 martie 2021, Virgiliu Postolachi a debutat în naţionala Moldovei, în preliminariile CM 2022, în remiza cu Insulele Feroe, scor 1-1. După ce a mai bifat câteva selecţii la U21, de-a lungul anului trecut, atacantul a mai jucat alte două meciuri pentru naţionala mare, în 2022, cu Uganda şi Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Scandal la naţionala Moldovei, în iunie 2022

Recent, la începutul lunii iunie, Virgiliu Postolachi a fost în centrul unui scandal în Moldova. Convocat pentru meciurile din Liga Naţiunilor, jucătorul de 22 de ani nu s-a prezentat la antrenamentele selecţionatei.

“Înaintea meciului cu Olanda, de la Under 21, a venit la mine și mi-a spus că la ei în familie este o tradiție și că, orice s-ar întâmpla, pe 3 iunie trebuie să fie prezent la nunta fratelui său. Mie mi s-a părut de domeniul fantasticului…

Atunci, da, am luat hotărârea de a-l lăsa să meargă, gândind că va rata un meci, dar va fi la următoarele. Trebuia să se prezinte la antrenament, ori el a dispărut complet. Îl dorea și echipa mare a Moldovei, aveam și eu nevoie la tineret, iar el a luat hotărârea că e mai bine să stea acasă. Oricum, din câte știu, federația e foarte supărată pentru refuzul lui”, a spus Ştefan Stoica, selecţionerul naţionalei U21 a Moldovei.

ADVERTISEMENT