News

Unde a dispărut Angelika Maurer. Căutările studentei din Sibiu au fost reluate: sute de hectare de pădure, răscolite

Misterul Angelikăi Maurer, studenta din Sibiu dispărută în urmă cu o lună, rămâne nedeslușit. Căutările au fost reluate, sâmbătă, dar fără rezultat.
11.03.2023 | 22:15
Unde a disparut Angelika Maurer Cautarile studentei din Sibiu au fost reluate sute de hectare de padure rascolite
Angelika Maurer, studenta dispărută
ADVERTISEMENT

Căutările studentei din Sibiu, dispărută luna trecută, au fost reluate în acest weekend. Zeci de persoane au scotocit pădurea în speranța că vor mai găsi măcar un indiciu.

Căutările de sâmbătă au acoperit 300 de hectare

Timp de patru ore, polițiști însoțiți de câini de urmă, precum și circa 40 de voluntari au fost în Pădurea Dumbrava, încercând s-o găsească pe studenta dispărută. Căutările au acoperit circa 300 de hectare și s-au încheiat fără succes. Angelika a dispărut fără urmă.

ADVERTISEMENT

”Am ales să căutăm într-o altă zonă decât cele pe care noi le-am scotocit. Se caută atât la pas, cât şi cu ajutorul autovehiculelor 4×4”, a declarat Lucian Tarnu, șef adjunct la IPJ Sibiu.

Acțiunile de sâmbătă s-au desfășurat la aproximativ trei kilometri de zona unde au fost găsite primele indicii, la sfârșitul lunii februarie. Portofelul cu cardurile și banii, telefonul, cheile precum și o pereche de ochelari au fost găsite pe un buștean, în pădure.

ADVERTISEMENT

Toate obiectele erau așezate cu grijă și nu părea că au fost smulse sau aruncate. Cel mai probabil, ele au fost lăsate voluntar de proprietara lor.

”Un om prea bun pentru lumea asta”

În rest, toate căutările au fost sortite eșecului. Angelika e de negăsit din data de 8 februarie, atunci când a fost văzută ultima dată. O săptămâna mai târziu, ea a intrat pe lista persoanelor dispărute, la solicitarea fratelui ei.

ADVERTISEMENT

Angelika Maurer este studentă la Institutul Evanghelic din Sibiu, iar în acest an urma să-și susțină licența. Colegii fetei au participat la toate căutările în care au fost folosiți voluntari.

”Un om prea bun pentru lumea asta. Cred că a fost cea mai bună colegă în perioada când am fost ghid la Biserica Evanghelică din Sibiu. Deosebită, de o modestie rară”, a dezvăluit Simina Constantinescu, una dintre colegele Angelikăi, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Familia fetei nu și-a pierdut încă speranța și speră ca aceasta să fie găsită în viață sau să se întoarcă singură acasă.

ADVERTISEMENT