News

Unde a dispărut Kim Jong-un? Un ministru din Coreea de Sud și un angajat al serviciilor secrete americane rup tăcerea

28.04.2020 | 21:45
Unde a disparut Kim Jongun Un ministru din Coreea de Sud si un angajat al serviciilor secrete americane rup tacerea
ADVERTISEMENT

Mai mulți oficiali din Coreea de Sud și SUA au încercat să lămurească ce s-a întâmplat, în realitate, cu Kim Jong-un. Cu toate că multă lume îl consideră mort, există voci care susțin că dictatorul doar s-ar izola pentru a se proteja de epidemia de coronavirus.

Kim Jong-un s-ar ascunde de coronavirus

Kim Jong-un a lipsit de la ceremoniile organizate în 15 aprilie în memoria bunicului său, lucru nemaîntâlnit, astfel că toată lumea occidentală, dar și vecinii asiatici, au presupus că liderul de la Phenian a decedat după o operație eșuată pe cord.

ADVERTISEMENT

Ministrul sud-coreean al Reunificării, Kim Yeon-Chul, crede că liderul din Coreea de Nord este în viață.

„De când a ajuns la putere, nu lipsise niciodată de la ceremonia pentru aniversarea naşterii lui Kim Il-Sung, dar multe ceremonii, chiar un banchet, au fost anulate din cauza preocupărilor privind coronavirusul. Nu cred că este ceva neobişnuit ţinând cont de situaţia actuală“, a declarat oficialul sud-coreean.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Yeon-Chul consideră inclusiv informația conform căreia Kim Jong-un s-ar fi operat pe cord drept „fake news”.

Americanii și-au schimbat și ei optica, după ce au lăsat să se înțeleagă că Kim Jong-un ar fi decedat. Un expert din cadrul agențiilor de informații a declarat pentru Reuters că există rapoarte credibile că liderul din Coreea de Nord a fost observat în stațiunea Wonsan, pentru a se proteja de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Kim Jong-un, în centrul atenției

Dictatorul Kim Jong-un a primit mesaje de susținere inclusiv din partea președintelui SUA, Donald Trump. „Noi avem o relație bună, îi doresc tot binele din lume. Nu suntem aproape de război cu Coreea de Nord, nici măcar nu ne gândim la așa ceva”, a declarat Trump.

Între timp, cu toate că moartea lui Kim ar fi fost o veste bună pentru anumite țări occidentale, un al oficial sud-coreean a spulberat orice dubiu.

ADVERTISEMENT

Moon Chung-in, consilier prezidențial pe probleme de politică externă din Coreea de Sud, a dat asigurări că Kim Jong-un „trăiește și se simte bine”. „A stat în zona Wonsan din 13 aprilie. Nu s-a detectat până acum nicio activitate suspectă”, a mai precizat oficialul sud-coreean.

Așadar, cu toate că unii își fac planuri pentru a transforma Coreea de Nord într-un stat democratic în lipsa lui Kim Jong-un, realitatea ar putea să îi dezamăgească.

ADVERTISEMENT
Tags: