News
notix pixel id

Unde a fost angajată soția lui Nicolae Ciucă înainte să lucreze în MApN. Câștiga doar 1700 lei pe lună

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, câștigă zeci de mii de lei pe lună și din salariu, și din pensia de serviciu. Și soția demnitarului beneficiază de pensie de la MApN.
26.10.2021 | 13:12
Unde a fost angajată soția lui Nicolae Ciucă înainte să lucreze în MApN. Câștiga doar 1700 lei pe lună
Și premierul desemnat Nicolae Ciucă, și soția lui încasează pensii de serviciu de la MaPN
ADVERTISEMENT

La 54 de ani, Nicolae Ciucă are dificila misiune de a forma un nou guvern, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat să facă acest lucru. Însă negocierile cu partidele parlamentare sunt mai dificile decât estimarea inițială.

”Discuțiile au plecat de la a prezenta și a recunoaște situația de criză, gravă, prin care trece țara în acest moment și am solicitat ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de maturitate politică și să luăm decizia care se cuvine pentru țară.

Încă am speranțe că se poate investi un guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste șanse nu mai sunt, voi proceda ca atare”, a declarat duminică Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ciucă: ”Voi face apel la toate forțele politice responsabile”

”Voi căuta să găsesc orice soluție posibilă să avem guvern. Atunci când am primit mandat de la domnul președinte, am spus că voi face apel la toate forțele politice responsabile să avem un guvern, inclusiv PSD”, a completat Nicolae Ciucă.

Militar de carieră, Nicolae Ciucă a condus de-a lungul timpului diverse unități ale armatei române pe teatrele de operațiuni externe, inclusiv în Afganistan, dar și în Bosnia și Herțegovina.

ADVERTISEMENT

Fost șef al Statului Major General, în intervalul 2015-2019, Nicolae Ciucă a devenit ministru al Apărării Naționale pe 4 noiembrie 2019. În perioada 7-23 decembrie 2020, Ciucă a îndeplinit și funcția de premier interimar.

Conform ultimei declarații de avere, Nicolae Ciucă încasează lunar un venit de circa 32.000 lei, compus din salariul de la minister, 168.613 lei pe an, și din pensia de serviciu, care înseamnă alți 215.880 lei anual.

ADVERTISEMENT

În 2010, soția lui Nicolae Ciucă era angajată ISU

Și soția premierului desemnat, Maria Cristina, primește pensie de serviciu de la MApN, de aproape patru ori mai mică decât pensia soțului, în total 59.772 lei pe an, adică aproape 5000 de lei pe lună.

Interesant este faptul că, acum mai bine un deceniu, partenera de viață a lui Nicolae Ciucă nu lucra în Ministerul Apărării Naționale. Astfel, Maria Ciucă apărea atunci ca angajată ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență).

ADVERTISEMENT

Și veniturile soției lui Nicolae Ciucă erau modeste în 2010. Pentru ”activități corespunzătoare funcției” de la ISU, Maria Ciucă câștiga anual doar 20.423 lei, ceea ce însemna un salariu lunar de 1700 lei.

Scandal cu declarațiile mai vechi ale lui Nicolae Ciucă

Zilele trecute a izbucnit un adevărat scandal mediatic după ce de pe site-ul Radio România au fost șterse câteva pasaje dintr-un interviu mai vechi acordat postului de Nicolae Ciucă, în care acesta declara că nu va intra niciodată în politică.

ADVERTISEMENT

”Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării.

Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu.

Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”, spunea atunci Nicolae Ciucă.

Duminică, într-un amplu comunicat, conducerea postului public de radio și-a cerut scuze pentru incident, a anunțat demararea unei anchete interne și a recunoscut că s-a modificat reportajul de pe site printr-o intervenție efectuată pe 22 octombrie, ora 18.13.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri