News

Unde a fost descoperit un avion american dispărut acum aproape 80 de ani. Ce lipsea din epava aparatului de zbor

Unde a fost descoperit un avion american dispărut acum aproape 80 de ani. Ce lipsea din epava aparatului de zbor și cum s-a petrecut accidentul inițial
22.01.2022 | 12:18
Unde a fost descoperit un avion american disparut acum aproape 80 de ani Ce lipsea din epava aparatului de zbor
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, car cât se poate de adevărat. Epava unei aeronave militare americane din al Doilea Război Mondial a fost găsită și identificată în munții Himalaya.

Aceasta a fost descoperită pe teritoriul indian, atenție, la aproape 80 de ani de la prăbușirea ei. În urma catastrofei nu au existat supraviețuitori.

ADVERTISEMENT

Unde a fost găsit un avion american dispărut acum aproape 80 de ani

Avionul, de tip C-46 , transporta 13 persoane din orașul chinez Kunming. Acesta a dispărut în timpul unei furtuni deasupra zonei muntoase a statului Arunachal Pradesh.

Totul se întâmpla în prima săptămână a anului 1945. “Nu s-a mai auzit niciodată nimic despre acest avion. Pur și simplu a dispărut”, a spus Clayton Kuhles.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a condus expediția de căutare la cererea fiului unuia dintre cei aflați la bordul aparatului prăbușit, însă totul a fost în zadar.

Luni de zile a durat expediția iar Kuhles și o echipă de ghizi din grupul etnic local Lisu au fost nevoiți să traverseze râuri intrând în apă până la piept.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia au înnoptat la temperaturi de îngheț, la altitudini mari pentru că întoarcerea era aproape imposibilă în acele momente.

Mai mult decât atât, trei ghizi au murit de hipotermie în etapa timpurie a căutărilor, chiar în timpul unei furtuni de zăpadă

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, membrii expediției au găsit resturile avionului pe un vârf înzăpezit, luna trecută. Aceștia au identificat aparatul după numărul de înmatriculare imprimat pe ampenaj. În epavă nu au fost găsite rămășițe omenești.

“Pot doar să spun că sunt foarte bucuros să știu unde se află. E trist, dar e și motiv de bucurie. Am crescut fără tată.

Pot doar să mă gândesc la biata mea mamă, care a primit o telegramă din care a aflat că soțul ei a dispărut iar ea a rămas singură cu mine, un băiețel de 13 luni”, a spus Bill Scherer, fiul unui ofițer de la bordul avionului

Vă readucem aminte că sute de avioane militare ale SUA au dispărut în teatrele de operațiuni din India, China și Myanmar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Despre unele se știe că au fost doborâte de aviația japoneză, în timp ce altele, cum a fost acest caz au căzut victime condițiilor meteorologice dificile

ADVERTISEMENT