News

Unde a fost dus elicopterul care a aterizat de urgență în mijlocul Bucureștiului! Ce se întâmplă cu aparatul de zbor

Unde a fost dus elicopterul care a aterizat de urgență în mijlocul Bucureștiului și a dărâmat doi stâlpi de iluminat
16.07.2021 | 13:11
Unde a fost dus elicopterul care a aterizat de urgenta in mijlocul Bucurestiului Ce se intampla cu aparatul de zbor
Ore întregi elicopterul a rămas în Piața Charles de Gaulle. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost clipe de panică în centrul Capitalei acolo unde elicopterul american Black Hawk a avut nevoie de spațiu serios pentru o aterizare de urgență. Nu totul a ieșit perfect – aparatul de zbor a lovit doi stâlpi de iluminat care au căzut peste mașini.

Se știe acum că echipajul elicopterului militar american a raportat o defecţiune care a impus aterizarea. De altfel, în urma incidentului, Parchetul Militar a deschis un dosar penal. Evenimentul este anchetat atât de către autorităţile din România, cât şi de oficialii americani.

ADVERTISEMENT

Unde a fost transportat elicopterul care a aterizat de urgență în mijlocul Bucureștiului!

Culmea, a fost nevoie de ore întregi pentru ca elicopterul să fie luat din sensul giratoriu de la Piaţa Charles de Gaulle din Capitală. În tot acest timp, oamenii legii au redirecționat traficul și i-au îndepărtat pe cei curioși și amatorii de poze.

În cele din urmă, s-a luat decizia ca aparatul de zbor să fie transportat în Baza Militară 90. Nu a fost ușor deloc și pentru mutarea elicopterului au conlucrat zeci de polițiști.

ADVERTISEMENT

Concret, întreaga operațiune a durat mai bine de o oră. Elicopterul a fost tractat de roata din spate de un utilaj militar. Curios este că acesta nu a fost urcat pe platformă, așa cum s-a crezut inițial.

De remarcat că pentru transport a fost folosit un vehicul militar specializat pentru tractarea pe distanțe scurte. Prima oară, elicopterul a fost dus până la Otopeni. Distanța a fost parcursă cu viteză mică, în zonă fiind numeroase restricții.

ADVERTISEMENT

De la Baza 90, cel mai probabil, aparatul de zbor va fi dus la Baza Mihail Kogălniceanu acolo unde sunt cantonați militarii americani. Chiar la această oră se pregătește deja mutarea acestuia.

Primele decizii după aterizarea elicopterului în centrul Capitalei

Ministerul Apărării a anunțat deja că, urmare a aterizării de urgenţă a elicopterului militar în Bucureşti, toate antrenamentele pentru Zilei Forţelor Aeriene au fost suspendate. Evenimentul va avea loc fără survolul aeronavelor militare.

ADVERTISEMENT

În schimb, la evenimentul din 21 iulie, organizat cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan, vor participa aeronave de transport – C-130 Hercules şi C 27J Spartan.

”În urma incidentului de zbor în care a fost implicată  aeronava Armatei SUA, care necesitat aterizarea de urgenţă în zona Pieţei Charles de Gaulle din Capitală, nu au fost înregistrate victime.

Evenimentul este cercetat de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Forţelor Aeriene Române şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, iar investigaţiile judiciare sunt coordonate de Parchetul Militar Bucureşti”, a transmis MApN.

Cum a fost evitată o tragedie

Un echipaj de Poliţie Rutieră a fost prima maşină ajunsă în intersecţia unde un elicopter militar a fost nevoit să aterizeze de urgenţă. Agenţii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că zbura prea jos, şi au oprit circulaţia, alertându-şi colegii.

Trei maini au fost avariate de stâlpii de iluminat doborâţi la aterizarea elicopterului. Toate străzile din zonă au fost blocate de urgență.

”Eram prima maşină în intersecţie, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălţime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă şi am oprit autospeciala, sărind de la volan şi oprind circulaţia celorlalte autoturisme!

Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecţie. Am anunţat imediat dispeceratul şi toţi colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, a declarat un poliţist al Brigăzii Rutiere Bucureşti, citat într-o postare pe Facebook a Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT