News

Unde a fost dusă Fecioara Maria după răstignirea lui Iisus. Locul se află foarte aproape de România

18.04.2020 | 11:51
Unde a fost dusa Fecioara Maria dupa rastignirea lui Iisus Locul se afla foarte aproape de Romania
Fecioara Maria a trăit într-o casă din Efes, Turcia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Puțină lume știe că locul în care a Adormit Maica Domnului e la două ore distanță de casa lor! Asta, pentru că Fecioara Maria a fost dusă de Sfântul Apostol Ioan după răstignirea lui Iisus Hristos într-un loc special, neștiut de multă lume.

Unde a fost dusă Fecioara Maria după Răstignirea lui Iisus

După ce a fost răstignit pe cruce, Iisus Hristos i-a transmis Sfântului Apostol Ioan să aibă grijă de Fecioara Maria, pe care să o trateze ca pe propria sa mamă. „Iată mama ta!”, i-a transmis Iisus.

ADVERTISEMENT

Apostolul a dus-o pe Fecioara Maria la Efes, unde femeia și-a trăit ultimii ani de viață, înainte de a Adormi în secolul 1.

Maica Anne Catherin Emmerich, o faimoasă măicuță clarvăzătoare, a indicat exact locul unde Maica Domnului și-a trăit ultimii ani de viață. Acest loc este la două ore de zbor de București!

ADVERTISEMENT

În Sfânta Scriptură este scris: ” Iar Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine” (Ioan 19, 26-27).

Clarvăzătoarea Anne Catherine Emmerich s-a născut în Flamschen în Germania, pe 8 septembrie 1774. Din cauza bolii s-a călugărit și a zăcut la pat între 1813 și 1824.

ADVERTISEMENT

Poetul Clemens Brentano i-a luat un lung interviu și a scris două cărți importante despre viziunile călugăriței. Multă lume a contestat „scrierile”, însă au rămas șocați toți de modul în care măicuța a descris perfect locul în care a Adormit Maica Domnului.

Casa Fecioarei Maria, din Efes
Casa Fecioarei Maria, din Efes. Foto: a1.ro

În 1799, Anna Catherine a simțit durerile coroanei de spini a lui Iisus, iar în 1812 o cruce i-ar fi apărut pe piept. Mai mult, stigmatele i-au apărut și pe mâini, de unde a început să curgă sânge.

ADVERTISEMENT

În urma indicațiilor călugăriței, călugărul Julien Gouyet a identificat casa unde a locuit Fecioara Maria, în 1881 pe 18 octombrie, pe un munte din apropierea orașului turcesc Efes.

În acel moment, nimeni nu l-a crezut pe bărbat. 10 ani mai târziu, părintele Poulin și pprintele Jung din Smirna au redescoperit casa, se întorc la Izmir și locul devine oficial loc de pelerinaj pentru creștini și musulmani.

Maica Emmerich descrisese casa drept o clădire rectangulară din piatră, dotată cu o vatră și cu o absidă, peretele fiind rotunjit. Maica Domnului ar fi dormit într-o cameră, dar casa mai avea și bucătărie. După ce s-a stins, corpul Fecioarei Maria a dispărut din sicriu.

Arheologii nu s-au pus de acord dacă locuința Fecioarei Maria datează din secolul 1 sau din secolul 7. Mai mulți Papi, printre care Paul al VI-lea și Paul al II-lea au recunoscut importanța locului de pelerinaj.

Românii credincioși care vor să ajungă la Casa Fecioarei Maria pot să ia avionul până la Istanbul, după pandemie, după care au de parcurs 400 de kilometri până la Efes.

Conform Antena1, „Se poate merge și cu trenul, pe ruta București – Ruse – Istanbul (preț 78 de euro), cu plecare la ora 12.24 și ajungere la 8.00. De aici, din nou, cu trenul, până la Efes. De asemenea, există aeroport și în Izmir. Cu mașina, pe ruta București – Ruse – Istanbul – Izmir – Efes sunt aproximativ 1.200 de kilometri de străbătut”.

ADVERTISEMENT