News

Unde a fost găsită o turistă din UK, dată dispărută în munți. Salvamontiștii au căutat-o cu drona

O femeie din Marea Britanie a fost căutată toată noaptea de salvamontiști după ce angajații unei pensiuni au sunat la 112 și au anunțat că aceasta a dispărut.
07.06.2024 | 15:20
Unde a fost gasita o turista din UK data disparuta in munti Salvamontistii au cautato cu drona
Unde a fost găsită o turistă din UK, dată dispărută în munți. Salvamontiștii au căutat-o cu drona. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Cei doi iubiți se cazaseră la o pensiune din zona Mara, din Maramureș. La miezul nopții, angajații pensiunii și-au dat seama că femeia a dispărut, astfel că au sunat la 112. Salvamontiștii au folosit inclusiv echipe de polițiști și o dronă pentru a o căuta pe femeie.

Unde a fost găsită o turistă din UK, dată dispărută în munți

A fost adus chiar și un câine de urmă, care a găsit-o pe tânăra în vârstă de 32 de ani. Se pare că tânăra dormea într-un șopron aflat la marginea pădurii. Martorii spun că cei doi iubiți s-au certat pe fondul consumului excesiv de alcool, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Angajații pensiunii au încercat să aplaneze conflictul, însă au observat șocați că femeia în vârstă de 32 de ani a plecat, iar bărbatul s-a urcat nervos într-o mașină și a plecat. Speriați, au sunat la 112, astfel că la fața locului au venit echipajele de salvamontiști și polițiști.

Înainte să fie găsită, la pensiune a revenit și iubitul tinerei, probabil cuprins de remușcări. După ce au fost reuniți, cei doi au decis să se împace și să nu depună plângere. Turiștii sunt deciși acum să continue vacanța.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, o femeie din Nehoiu a dispărut de acasă și a fost căutată mai multe ore de familie și de polițiști. Cel care a sunat la 112 a fost soțul femeii, care a anunțat că aceasta a dispărut de acasă. Pompierii din Buzău au demarat ample căutări, însă nu au avut succes în primele momente ale căutării.

Femeia în vârstă de 67 de ani a dispărut de acasă în momentul în care soțul său a fost plecat pentru a rezolva anumite probleme, iar când s-a întors nu și-a mai găsit consoarta. Bărbatul a fost alarmat și de faptul că aceasta își lăsase acasă telefonul, astfel că a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor.

ADVERTISEMENT

O femeie din Nehoiu a dispărut de acasă, familia se teme că s-a sinucis

Polițiștii au căutat-o alături de voluntari în tot orașul Nehoiu, însă nu au dat de aceasta. Căutările vor fi reluate cel mai probabil a doua zi, însă nu a fost găsită nici măcar în albia râului Buzău. Familia spune că femeia ar fi avut mai multe tentative de suicid în trecut, astfel că acest scenariu este cel mai probabil, mai ales că ar fi bolnavă psihic.

În urmă cu două săptămâni, un bărbat dispăruse în zona submontană a Masivului Vâlcan. Din păcate a fost găsit decedat într-o râpă de către salvamontiștii din Gorj, care au folosit mai multe drone în misiunea de căutare.

ADVERTISEMENT

”Persoana dispărută a fost găsită, din păcate decedată, căzută cca 5 metri într-o râpă. După efectuarea cercetărilor la faţa locului de către poliţie, salvamontiştii vor recupera trupul victimei şi îl vor preda IML”, a anunțat Salvamont România pe pagina de Facebook.

Se pare că echipajul de căutare terestră a apelat la salvamontiștii specializați în căutarea aero cu drone cu cameră clasică, dar și drone cu termoviziune, inclusiv un program de analiză cu Inteligență Artificială. Inclusiv fântânile din zonă au fost căutate folosindu-se de o dronă subacvatică.

La această acţiune au fost solicitaţi să participe şi salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj. Au intervenit, ca echipă de sprijin, la solicitarea IPJ Gorj, salvatorii din Baza centrală Salvamont Târgu-Jiu şi posturile Salvamont Runcu şi Padeş”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT
O nouă răsturnare de situație în lupta dintre Iftime și rivalul de la...
O nouă răsturnare de situație în lupta dintre Iftime și rivalul de la PSD. Situație INCREDIBILĂ în cursa pentru șefia Consiliului Județean Botoșani
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român...
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român pregătit de americani la Harvard vine cu vești proaste
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”....
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”. Dintre cine se va alege noul selecţioner, după EURO 2024
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil,...
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil, condamnat cu două luni înainte de alegeri
Adrian Mutu, acasă la fosta soţie! Ce relaţie are Consuelo cu actuala parteneră...
Adrian Mutu, acasă la fosta soţie! Ce relaţie are Consuelo cu actuala parteneră a Briliantului
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum...
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum arată mama sa. Ipostaza rară cu Mariana Simion
Televiziunea care a dat marea lovitură. La ce s-au uitat românii în ziua...
Televiziunea care a dat marea lovitură. La ce s-au uitat românii în ziua alegerilor
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar...
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar făceai lejer un concediu pentru toată familia în Grecia, Turcia sau Egipt
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în...
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în curtea sediului central
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea...
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea și-a părăsit fosta soție