Sport

Unde a greșit Edi Iordănescu în optimea România – Olanda 0-3: „I-am dat telefon și i-am zis. Fundașul stânga înota când alerga. Varză cu carne”

Mitică Dragomir a identificat greșeala lui Edi Iordănescu din optimea România - Olanda, scor 0-3. Fostul șef LPF e dezamăgit și de schimbările selecționerului.
03.07.2024 | 19:54
Unde a gresit Edi Iordanescu in optimea Romania  Olanda 03 Iam dat telefon si iam zis Fundasul stanga inota cand alerga Varza cu carne
Unde a greșit Edi Iordănescu în optimea România - Olanda 0-3: „I-am dat telefon și i-am zis. Fundașul stânga înota când alerga. Varză cu carne”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au fost eliminați de la EURO 2024 din optimi, iar Mitică Dragomir a pus sub lupă jocul României. Fostul șef LPF știe unde a greșit Edi Iordănescu cu Olanda și dezvăluie secretul succeselor mari din fotbalul românesc.

Unde a greșit Edi Iordănescu în optimea România – Olanda 0-3: „I-am dat telefon și i-am zis. Fundașul stânga înota când alerga. Varză cu carne”

„Portocala Mecanică” nu a dezamăgit încă o dată cu România, așa cum s-a întâmplat în grupe cu Austria. Olanda i-a învins categoric pe „tricolori” cu 3-0 și astfel a pus capăt aventurii românești de la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir a analizat jocul „tricolorilor” din optimile EURO 2024 și a găsit principala greșeală a lui Edi Iordănescu. „Oracolul de la Bălcești” și-a dat seama ce proporții va căpăta scorul după primele minute de joc.

„Toate începuturile bune de meci s-au terminat catastrofal în istoria fotbalului românesc. Cu Ucraina am fost varză a la Cluj în primele 16 minute, varză cu carne. Puteau să ne dea 3 în primele 16 minute, când au văzut că s-au împiedicat de apărarea noastră bună au vrut să ne creeze spații.

ADVERTISEMENT

În momentul când ne-au scos i-am curățat. I-am dat telefon lui fii-miu la meci: «Trei, patru ne dau ăștia». I-am spus că în istoria fotbalului niciun început de meci bun nu s-a sfârșit bine, dar când am început prost am terminat bine

Trebuia să jucăm cum știm noi, nu să fim aventuriști. Dinu are dreptate, dacă luam 7, 8, 9 nu erau multe. Puteam să pierdem 6-0 la pas. Când am văzut că l-a pus fundaș stânga pe unul care înoată alergând mi-am pus mâinile în cap”, a spus Dragomir.

ADVERTISEMENT

Efectul înfrângerii cu Olanda: „Am revenit cu picioarele pe pământ”

Mitică Dragomir vede și un lucru bun în înfrângerea „tricolorilor” cu Olanda de la EURO 2024. „Oracolul de la Bălcești” spune că acest eșec îi readuce pe suporterii români cu picioarele pe pământ după realizările din grupa E.

„Ai unul care fuge nemaipomenit, bagă-l pe Sorescu. Convingerea mea este că a fost sigur că scoatem un rezultat bun. Nici portarul nu a mai fost în mare formă, la două goluri a greșit, dar e portar bun. 

ADVERTISEMENT

Să știi de la mine că atât s-a putut. Aș vrea să fiu puțin mai bun la suflet, dar îmi dau seama că am revenit unde eram. Am luat-o razna, păi și Băsescu se pricepea la fotbal. Toți erau doctori la fotbal”, a mai spus Dragomir.

Unde A GRESIT Edi Iordanescu IN OPTIMEA EURO cu Olanda: “Am fost VARZA CU CARNE!”

ADVERTISEMENT