ADVERTISEMENT
News

Unde ar fi ajuns banii din profiturile companiilor de stat. Florin Cîțu: “Team-buildinguri exotice și bonusuri”

Florin Cîțu a declarat că cea mai mare parte a profiturilor companiilor de stat erau alocate pentru bonusuri, team-buildinguri exotice sau excursii.
Autor: Anca Flondor | 01.06.2021 | 07:34
Unde ar fi ajuns banii din profiturile companiilor de stat. Florin Cîțu:
Unde ar fi ajuns banii din profiturile companiilor de stat. Florin Cîțu: "Team-buildinguri exotice și bonusuri". Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a adoptat un memorandum prin care obligă companiile de stat să cedeze cea mai mare parte a profiturilor pe care le-au făcut anul trecut la buget.

ADVERTISEMENT

Premierul României a declarat că în trecut acești bani erau folosiți pentru excursii exotice sau bonusuri pentru manageri.

Unde ar fi ajuns banii din profiturile companiilor de stat

Florin Cîțu a explicat într-un interviu ce se întâmpla până acum cu banii din profiturile companiilor de stat. Dacă în trecut acești bani erau folosiți pentru tot felul de bonusuri sau excursii, acum aceștia vor ajunge la bugetul de stat. Tot profitul va fi transformat în dividende.

“Banii companiilor de stat pentru investiții rămân. M-am uitat la banii de investiții în aceste companii de stat și mulți dintre acești bani rămân acolo.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu acești bani, dividende de fiecare dată se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team-buildinguri prin America Latină şi aşa mai departe…la mai multe companii de stat.

Cine avea curiozitatea din cei care lucrează în aceste companii de stat să citească bugetul aprobat de Parlamentul României anul acesta vedea foarte clar că spune acolo că așa se va întâmpla, dividendele vor merge la bugetul de stat. Este și o sumă estimată pentru acele dividende”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Florin Cîțu spune că planul de investiții al companiilor de stat nu va fi afectat.

“Afectează acele bonusuri nemeritate de foarte multe ori sau excursii și team-buildinguri pe care le făceau prin tot felul de țări exotice.  

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată la începutul anului, când a fost aprobat bugetul în Parlamentul României. M-am uitat la planurile de investiții și anul trecut și mi-au spus același lucru, că vor face investiții cu aceiași bani, și n-au făcut. Este o poveste care funcționează de ani de zile. Este o poveste a managerilor din companii. De aceea este nevoie de reformă”, a mai spus Florin Cîțu.

Câți bani ar putea intra la bugetul de stat

Din estimările lui Florin Cîțu la bugetul de stat ar putea ajunge în acest an aproximativ 2 miliarde de lei de la companiile de stat. Acesta a mai spus că nu trebuie să existe manageri de companii de stat care primesc bonusuri de zeci de mii de euro.

ADVERTISEMENT

“În unele cazuri este inacceptabil. Declarațiile de avere sunt publice. Puteți vedea acolo”, a mai spus premierul.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT