News

Unde ascundea banii din șpagă o angajată de la Protecția Copilului din Tulcea. Surpriză uriașă pentru anchetatori

O angajată de la Protecția Copilului din Tulcea (DGASPC) a fost condamnată la închisoare pentru fapte de corupție. Oamenii legii au avut parte de o surpriză uriașă în momentul în care au aflat unde ascundea banii femeia.
27.05.2022 | 07:06
Unde ascundea banii din spaga o angajata de la Protectia Copilului din Tulcea Surpriza uriasa pentru anchetatori
Unde ascundea banii din șpagă o angajată de la Protecția Copilului din Tulcea. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În această săptămână, Curtea de Apel Constanța a anunțat condamnarea definitivă a unei foste angajate a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Tulcea.

Angajată a Protecției Copilului din Tulcea, condamnată pentru corupție

Angajata este acuzată că a dezvoltat o afacere cu bilete de călătorie destinate persoanelor cu handicap pe care le deconta ilegal. În aceeași cauză a mai fost condamnată la pedeapsă similară și o a doua femeie, complicele angajatei DGASPC Tulcea.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe prima inculpată, aceasta era suspectată că ar fi primit suma de 3.000 lei pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu referitoare la eliberarea biletele de transport acordate gratuit persoanelor cu handicap.

Potrivit organelor de anchetă, pe fondul activității infracționale, în cursul anului 2012 ar fi fost sustrase și valorificate aproximativ 300 de bilete de călătorie, fiind astfel înregistrat un câștig de o firmă de profil de 562.961 lei.

ADVERTISEMENT

Referitor la modul de acțiune, cele două funcționare aveau un plan foarte bine pus la punct. Ele identificau persoanele cu handicap care nu-și solicitau biletele de călătorie gratuite la care aveau dreptul anual, oferite de DGASPC.

Ulterior, în baza unor cereri falsificate chiar de către angajatele Direcției, bilete pe rute lungi (Tulcea-Constanța, Iași, Focșani, București, Techirghiol, Băile Herculane, Focșani și retur) erau decontate la DGASPC chiar dacă titularii de drept ai acestor legitimații de călătorie nu fuseseră plecați niciodată în aceste orașe.

ADVERTISEMENT

Femeia, prinsă cu banii în lenjeria intimă

La un moment dat, pe firul acestui caz au intervenit și autoritățile care au organizat mai multe percheziții. O verificare fost efectuată la biroul uneia dintre inculpate.

Angajata DGASPC a fost anunțată că urmează să se efectueze și un control corporal amănunțit, însă a refuzat și a spus că i s-a făcut rău.

ADVERTISEMENT

Aceasta s-a retras într-un colț biroului, iar autoritățile au observat că femeia încerca să ascundă ceva sub bluză. În urma controlului corporal efectuat a fost găsit un teanc de bilete speciale de călătorie gratuite și o legitimație pentru persoane cu handicap, în zona pieptului.

Apoi a urmat o și mai mare surpriză. Femeia a acceptat să colaboreze și a scos din lenjeria intimă, din zona feselor, un teanc de bancnote, o sumă de 3000 lei, notează ziuadeconstanta.ro.

În plus, după controlul genții personale a inculpatei au fost găsite două legitimații de transport pentru persoane cu handicap și un teanc de bilete. În urma prelucrării datelor, s-a stabilit că 31.905 bilete ar fi fost decontate în mod fraudulos.

În 2019, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au hotărât condamnarea femeii asupra căreia s-au găsit banii la 5 ani de închisoare cu executare.

Între timp, în 2022, angajata de la Protecția Copilului Tulcea a avut mai mult noroc. Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea ei la trei ani de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT