Fotbal intern

Unde au dispărut 50.000 de euro din transferul lui May Mahlangu de la Dinamo la Ludogoreț

26.09.2018 | 16:26
Unde au disparut 50000 de euro din transferul lui May Mahlangu de la Dinamo la Ludogoret

May Mahlangu a fost transferat la Ludogoreț Razgrad acum o lună, pe 22 august. Transferul anunțat exclusiv de FANATIK.RO s-a realizat pentru 500.000 de euro, jucătorul fiind convins de bulgari cu 30.000 de euro pe lună, contract până în 30 iunie 2021. Cam 10 la sută din suma de transfer a sud-africanului, adică 50.000 de euro, nu ar mai fi intrat în conturile lui Dinamo, o informație care circula în mediile dinamoviste, dar care devine publică după declarația recentă a lui Claudiu Vaișcovici.

Fosta glorie dinamovistă a aprins fitilul cu cele spuse la ProSport Live. „Au fost ceva lucruri dubioase la transferul lui May la Ludogoreț. Era un jucător care recupera foarte mult, un jucător util nouă. Sunt anumite discuţii care au ieşit pe marginea transferului. Dacă săpaţi mai adânc o să aflaţi mai multe şi o să vedeţi cine a fost implicat pe acolo. O să aveţi o surpriză şi mai mare“, a declarat Vaișcovici.

Unde sunt 50.000 de euro din transferul lui Mahlangu la Ludogoreț?

Claudiu Vaișcovici nu a oferit mai multe detalii nici în discuția pe care a avut-o ulterior cu FANATIK.RO. A evitat orice nume, dar și orice sumă care nu ar fi ajuns în vistieria clubului. Oricum, săgeata pare îndreptată clar spre conducere. Singurul comentariu pe care l-a făcut Vaișcovici a fost: „Mie nu-mi place patriotismul ăsta umflat al unora, care se dau mari dinamoviști în declarații, dar de fapt se gândesc doar la propriul buzunar”.

FANATIK.RO a pus cap la cap toate culisele pe care le deține în acest moment. Transferul lui Mahlangu la Ludogoreț Razgrad a fost realizat de către Giovanni Becali, cel care a mers personal cu jucătorul în Bulgaria pentru ca acesta să efectueze vizita medicală și să parafeze angajamentul. La semnarea actelor a fost prezent, din partea lui Dinamo, secretarul general Bogdan Bălănescu.

Prime de la Giovanni Becali pentru oamenii de încredere!

Toată lumea a ieșit mulțumită după transferul mijlocașului la Razgrad. Nu doar Dinamo a încasat, ci și anumiți oameni din club s-au bucurat de mutare. Giovanni Becali, întors pe cai mari în impresariat, are obiceiul de a-i premia pe cei cu care colaborează. Este cunoscut acest lucru încă de pe vremea marilor lovituri date de „Don Giovanni” înainte de a intra la închisoare.

Nici de această dată Becali nu ar fi rămas dator. Iar printre fericiți s-au numărat oameni din staff-ul lui Florin Bratu, dar și oameni din conducere. În ultima categorie s-ar afla cei care se ocupă tot mai des de transferuri în ultima vreme, secretarul general Bogdan Bălănescu, scouterul Marius Iorga, posibil și Ionel Dănciulescu.

Giovanni, Bratu și Dănciulescu, surprinși de insiderii FANATIK

Insiderii FANATIK.RO au surprins și o întâlnire la o terasă din Floreasca, cei trei care discutau intens fiind Giovanni Becali, antrenorul Florin Bratu și directorul general Ionel Dănciulescu. Ultimii doi nu mai sunt acum la Dinamo!

Mahlangu a marcat chiar la ultimul meci pentru Dinamo, contra Viitorului
May Mahlangu a plecat de la Dinamo la Ludogoreț pe 500.000 de euro. 50.000 dintre aceștia au dat naștere unui motiv serios de controversă

Oricum, Giovanni Becali pare să se fi întors trup și suflet în familia dinamovistă. Ultimul exemplu este insistența pe lângă Ionuț Negoiță pentru numirea în locul lui Florin Bratu a lui Claudiu Niculescu, omul lui Giovanni. Prin această mișcare, impresarul a câștigat războiul cu Anamaria Prodan, care-l propunea pe Dan Alexa. Diferența a fost „de abordare”, Giovanni acceptând ca Niculescu să nu aibă clauză de reziliere, în timp ce Prodanca a solicitat-o fără echivoc.

Becali a încercat să-l ducă și pe Alex Ioniță la Ludogoreț

În aceeași perioadă în care s-a realizat transferul lui Mahlangu la Ludogoreț, Giovanni Becali a fost aproape să mai dea o lovitură tot la campioana Bulgariei. Giovanni are „intrare” la Ludogoreț și a încercat să-l ducă acolo pe Alex Ioniță, jucătorul CFR-ului, căruia bulgarii îi ofereau 50.000 de euro pe lună, un contract pe 4 ani. Tratativele s-au blocat la un moment dat, Ioniță a rămas la Cluj, dar este posibil ca în perioada de mercato din iarnă mutarea să se materializeze.

1.000.000 de euro este cota actuală a lui May, care a venit liber de contract la Dinamo în 8 septembrie 2016, după ce se despărțise de St. Trond

70 de meciuri a jucat Mahlangu pentru Dinamo, marcând 3 goluri și oferind 3 pase decisive

2 goluri în 19 partide a marcat Mahlangu pentru naționala Africii de Sud