Life

Unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Ileana Stana Ionescu. Când va fi condusă pe ultimul drum

În ce loc se găsește sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei Ileana Stana Ionescu. În ce zi va fi slujba de înmormântare.
01.07.2024 | 11:30
Unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al actritei Ileana Stana Ionescu Cand va fi condusa pe ultimul drum
În ce loc se găsește sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei Ileana Stana Ionescu. În ce zi va fi slujba de înmormântare. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Ileana Stana Ionescu. Când va fi condusă pe ultimul drum cunoscuta vedetă care a plecat dintre noi la foarte puțină vreme după ce fusese vizitată de fiul său.

În ce loc se găsește sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei Ileana Stana Ionescu. În ce zi va fi slujba de înmormântare

În ce loc se găsește sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei Ileana Stana Ionescu. În ce zi va fi slujba de înmormântare, după ce Teatrul Național I. L. Caragiale din București a dat vestea nefericită despre moartea vedetei.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să își ia rămas bun de la celebra actriță și să aprindă o lumânare în onoarea sa o pot face începând din cursul zilei de luni, 1 iulie 2024. Oamenii care au îndrăgit-o pe regretata actriță sunt așteptați la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Înmormântarea urmează să se desfășoare în data de 2 iulie. Ileana Stana Ionescu va fi îngropată în cimitirul unde a fost înhumat cântărețul și compozitorul Florin Bogardo, renumit pentru melodia Ani de liceu.

ADVERTISEMENT

Cine a fost regretata actriță Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu s-a născut pe 14 septembrie 1936, în localitatea Brad din județul Hunedoara. Regretata actriță care a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, duminică, 30 iunie 2024, avea origini italiene din partea mamei sale.

A rămas orfană de tată pe când avea numai 6 ani pentru că figura paternă a murit în al doilea război mondial. De la vârsta de 5 ani a început să locuiască cu familia în Drobeta Turnu Severin, unde a urmat școala primară și liceul.

ADVERTISEMENT

După ce a terminat liceul teoretic a plecat să lucreze la Reșița, unde locuia un frate de-al tatălui. Acela a fost momentul în care a început să frecventeze spectacolele trupei de teatru. Vedeta a debutat ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani.

Se întâmpla acest pas la Teatrul de Stat din Reșița, prin intermediul rolulul Agnes în Școala femeilor de Moliere. Ileana Stana Ionescu avea să se transfere mai târziu, în anul 1959, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

A fost în atenția publicului mai bine de 60 de ani, putând fi urmărită și în numeroase filme, printre care se numără Cuibul cu viespi, Cucoana Chirița, Secretul lui Bachus, Păcală, Dumbrava minunată și Chirița în Iași.

ADVERTISEMENT