News

Unde își pot lăsa bucureștenii copiii în vacanță. Nicușor Dan anunță înființarea unor centre de tip after-school

02.04.2021 | 15:14
Unde isi pot lasa bucurestenii copiii in vacanta Nicusor Dan anunta infiintarea unor centre de tip afterschool
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Nicușor Dan anunță înființarea unor centre de tip after-school, acolo unde bucureștenii își pot lăsa copiii în vacanță.

Vineri, 2 aprilie, edilul din București a anunțat că instituția pe care o conduce a aprobat înființarea a 5 centre de vacanță pentru copiii din Capitală ai căror părinți lucrează.

ADVERTISEMENT

Soluția anunțată de Nicușor Dan se adresează doar părinților care merg la serviciu, nu și pentru cei care lucrează de acasă.

Nicușor Dan anunță înființarea unor centre de tip after-school, unde bucureștenii își pot lăsa copiii în vacanță

Pe timpul vacanței școlare, Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții din București, cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru cei mici: înființarea unui program special de after-school.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a anunțat, vineri, că aproximativ 1.200 de copii vor putea beneficia de această activitate care va fi pe principiul ”primul venit, primul servit”.

Potrivit edilului, timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie, perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială, primăria va pune la dispoziție aceste spații unde vor putea fi supravegheați copiii.

ADVERTISEMENT

”Propunerea care a venit de la doamna Violate Alexandru și a grupului PNL. Încercăm să facem un mic efort pentru bucureșteni. Programul care se adresează fie familiilor monoparentale, fie familiilor unde ambii părinți lucrează.

Vorbim de 5 locații, pentru 1.200 de copii. Vor fi centre after-school. Nu vom face școală. Vor fi primiți copii până în 12 ani. Știm că sunt 200.000 de copii la nivelul Capitalei, dar ne vom adresa copiilor mici.

ADVERTISEMENT

Cei de peste 12 ani se descurcă mai ușor singuri acasă. Copiii vor fi acceptați după principiul primul venit, primul servit”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24.

Cele cinci locații ale activităților:

  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
  • Hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6),
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6),
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent)
  • Sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

La ce activități vor lua parte copiii în aceste centre

În cele două săptămâni, cei mici vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de o serie de activități: jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală, mai spune Nicușor Dan.

Edilul punctează un aspect foarte important, acela că vor fi respectate riguros măsurile de protecție anti-Covid-19, copiii urmând să poarte mască și să fie împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei.

Primarul Capitalei a mai specificat că această decizie a fost luată în urma unei petiții care a fost semnată de mai mulți părinți.

Chestionat cu privire la verificarea situației în care părinții se încadrează în criteriile stabilite, edilul a explicat că va exista un mini-regulament și că cel mai probabil, în opinia sa, părinții care-și vor aduce copii în aceste centre o vor face completând o declarație pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT