Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Cristian Popescu Piedone, a dezvăluit unde nu ar mânca niciodată, în București. A luat această decizie după controalele pe care le-a făcut în ultima vreme. Acestea sunt restaurantele pe care le evită și spune și de ce.
Cristian Popescu Piedone spune care sunt locurile în care nu ar lua niciodată masa, sub nicio formă. Acestea se găsesc în Capitală, unde a efectuat numeroase controale alături de angajații pe care îi are în subordine.
Printre restaurantele de care se ferește șeful ANPC se numără cele chinezești. În plus, le evită pe cele unde lucrează oamenii din țări precum Nigeria, Bangladesh, Pakistan sau Vietnam. Numărul imigranților a explodat în ultimii ani, majoritatea având contracte în HORECA.
„Păi, n-am o ierarhie, dar vă pot spune, n-aș mânca la chinezesc, n-aș mânca acolo unde văd că mâna de lucru românească este înlocuită cu o mână de lucru din import care nu interesează.
Provin din anumite țări în care igiena nu există sau simplul gest de a te spăla pe mâini sau schimbatul lenjeriei, lucruri simple și unde văd foarte mulți lucrători de acest gen, să știți că în spate ăsta le e obiceiul, nu că au vreo rea voință. Asta fac.
În loc să spele 10 pahare, le stropesc, hai că mai merge așa sau uită să le șteargă. Cu celebrul ulei schimbat, în țările din care provin mai trăiau 5 ani din el. Da. Probabil au și imunitatea”, a dezvăluit Cristian Popescu Piedone, în podcast-ul The News Man.
Cristian Popescu Piedone a verificat numeroase restaurante de cartier pe care le consideră adevărate bombe igienico-sanitare. Șeful ANPC a descoperit într-o astfel de locație mică, din Capitală, echipele ouă cu tot cu coajă în tocăniță.
Bucătarii din acel loc i-au spus că ouăle erau fierte pentru personal, însă au ajuns în preparatele servite clienților. Multe dintre neregulile pe care le-a găsit de-a lungul timpului au fost în lanțurile de fast-food din țara noastră.