News

Unde poți să pleci în vacanță în minivacanța de Paște și 1 Mai, în străinătate

09.04.2021 | 17:19
Unde poti sa pleci in vacanta in minivacanta de Paste si 1 Mai in strainatate
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că ne aflăm în plină pandemie, românii iau cu asalt locurile de cazare pentru vacanța de 1 mai. S-au rezervat deja aproape toate locurile pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Situația este similară și pentru celelalte perioade, fapt care poate fi observat și pe site-urile de specialitate, unde cu greu se mai poate găsi un loc liber.

Mulți români au profitat de faptul că, spre deosebire de anul trecut, Paștele poate fi sărbătorit în 2021 și în afara casei. Există mai mult de 15 zboruri charter către Egipt, atât din București, cât și din Craiova, dar și către alte locații exotice preferate de români.

ADVERTISEMENT

Românii au profitat de măsurile mai relaxate de anul acesta și au rezervat locuri pentru minivacanța de Paște și 1 Mai

“Sunt destul de multe rezervări pentru vacanțe în România pentru că este primul Paște din pandemie pe care îl putem petrece în afara casei și foarte mulți s-au gândit din timp ce pot face cu această ocazie, e și vacanța pentru copii.

Sunt foarte multe variante pentru petrecerea acestei vacanțe și în afara țării și sunt, de asemenea, foarte multe zboruri charter spre Egipt, sunt probabil mai mult de 15 și nu sunt numai din București ci și din Craiova, Sibiu, Timișoara. Nu sunt doar spre Egipt ci și spre destinații exotice – Maldive, Seychelles sau Dubai”, spune Gabriela Peșeț, consultant în turism.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au mișcat destul de repede în ceea ce privește această vacanță și locurile au fost epuizate rapid. După mai bine de un an de restricții, oamenii vor o pauză, așa că, anul acesta, rezervările pentru vacanța de Paște au explodat.

“Vedeam în ultimele zile o bursă a locurilor care mai sunt disponibile pentru vacanța în Egipt de Paște, e ceva ce românii au gândit din timp și și-au făcut planuri. Cei care vor să facă acum găsesc cu foarte mare greutate. Căutarea e mult mai îndelungată”, declară Gabriela Peșeț, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Deși au făcut rezervările, anul acesta românii vor trebui să facă față altor provocări

Însă, cu toate că rezervările au mers fără probleme, turiștii au de trecut alte obstacole anul acesta. Pandemia este în plină desfășurare, așa că majoritatea țărilor cer teste negative Covid-19, uneori chiar și pentru copii, sau fără a ține cont dacă turistul a fost sau nu vaccinat împotriva noului coronavirus.

“În ce privește Egiptul, dar și alte destinații, pentru că nu s-a uniformizat o metodă, o condiție de călătorie, un stil de a călători, se cere încă un test negativ pentru multe destinații, indiferent dacă persoana respectivă este vaccinată. Nu știu să existe altă regulă – în Egipt se intră cu test negativ la Covid-19 făcut cu 72 de ore înainte de călătorie”, declară Peșeț.

ADVERTISEMENT

În afară de aceste neajunsuri, va mai fi probabil valabilă și o nouă regulă care spune că locurile de cazare trebuie sa fie ocupate într-un procent de maxim 70%. Totuși, nu se știe cu exactitate cum vor fi aplicate măsurile pentru respectarea acestei reguli, însă este de așteptat ca fiecare hotelier să introducă propriile măsuri.

“Nu este foarte clar, fiecare hotelier va aplica propria politică. Există posibilitatea, din experiența anterioară, a reprogramării unor vacanțe. Este clar că dacă această regulă rămâne și sunt șanse mari să rămână, ea va crea foarte mari bătăi de cap pentru că rezervările s-au făcut din timp, iar dacă ai o capacitate de 100%, ce se poate face cu cei 30%? E o situație neplăcută.”

 

ADVERTISEMENT
Tags: