News

Unde poți vedea rezultatele la BAC 2019 dacă site-ul edu.ro a picat. Cine afișează notele

08.07.2019 | 10:37
Unde poti vedea rezultatele la BAC 2019 daca siteul eduro a picat Cine afiseaza notele
Rezultatele la Bac 2019 se afișează azi. Sursa foto: Știrile PRO TV

Rezultatele la BAC 2019 se vor afișa astăzi, 8 iulie 2019, în jurul orei 12:00 pe bacalaureat.edu.ro. Există șanse foarte mari ca serverul să pice și anul acesta, iar elevii să nu afle care sunt notele pe care le-au luat. S-a mai întâmplat, de asemenea, ca site-ul să se încarce greu, iar asta înseamnă nervi în plus pentru liceeni.

Rezultatele la BAC 2019, la avizierele liceelor

UPDATE, 10:37 S-au publicat notele pe edu.ro

Pentru elevii care nu vor putea afla notele de la Bacalaureat de pe site, din motive tehnice, există avizierul liceului unde au susținut probele scrise. Deci tot varianta clasică este cea mai la îndemână în cazul în care site-ul unde se afișează rezultatele la BAC nu va funcționa la parametri normal sau chiar deloc.

Elevii nemulțumiți de notele pe care le-au luat la examenul maturității pot depune contestație tot astăzi între orele 12:00 și 16:00. Aceștia trebuie să depună o cerere scrisă în care să își asume schimbarea notei inițiale, chiar dacă după rezolvarea contestației s-ar putea să scadă drastic.

Rezultatele la Bac 2019, afișate la avizierele școlilor. Elevii și părinți care se uită la note
Rezultatele sunt afișate și la avizierele școlilor. Sursa foto: mediafax.ro

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului începe pe 21 august

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate pe 13 iulie, după reevaluarea lucrărilor celor care au contestat punctajul obținut. Este important de precizat că lucrările sunt sigilate pentru a nu se crea suspiciuni în legătură cu modul în care un anumit profesor corectează. Așadar, evaluatorii nu vor vedea numele elevului căruia îi aparține testul, lucru care s-a întâmplat și în primul set de corectări.

Cei care au picat examenul de Bacalaureat și vor o a doua șansă se pot apuca din nou de învățat, căci există sesiunea de toamnă. Cea de-a doua sesiune a examenului începe cu înscrierile, care se fac între 15 și 19 iulie 2019. Probele scrise la limba și literatura română și la limba maternă se vor da pe 21 august, respectiv 22 august.

Proba scrisă la matematică sau istorie, cea obligatorie a profilului, va fi susținută pe 23 august. Cea la alegere pe 26 august. Elevii vor putea alege una dintre disciplinele profilului: geografie, sociologie, filosofie, logică, psihologie, biologie, chimie, fizică sau informatică. Proba orală la română se dă pe 27 și 28 august.

Pe 29 august va avea loc proba orală la limba maternă, iar pe 2 și 3 septembrie are loc examenul oral la o limbă de circulație internațională, atenție, una dintre limbile studiate pe parcursul celor patru ani de liceu. Elevii pot alege aici între spaniolă, engleză, franceză – trei dintre principalele limbi studiate în clasele IX-XII. Rezultatele la BAC 2019, sesiunea de toamnă, se vor afișa pe 3 septembrie.