Sport

Unde s-a decis transferul lui Cristiano Ronaldo. Detalii neștiute despre tranzacția verii în fotbalul internațional

Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester United în ultima zi de mercato, iar Gary Lineker a oferit informații noi despre tranzacția reușit de conducerea „diavolilor roșii”.
04.10.2021 | 18:22
Unde sa decis transferul lui Cristiano Ronaldo Detalii nestiute despre tranzactia verii in fotbalul international
Unde s-a decis transferul lui Cristiano Ronaldo. Detalii neștiute despre transferul verii în fotbalul internațional. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester United a detonat „bomba” în ultima zi a perioadei de transferuri din vară. Deși părea la doar o semnătură de Manchester City, superstarul portughez n-a putut rezista tentației de a se întoarce la Manchester United.

Fost internațional englez și actual jurnalist sportiv, Gary Lineker a dezvăluit cum l-a cumpărat Ed Woodward pe Ronaldo de la Juventus. Președintele grupării de pe Old Trafford a făcut mutarea chiar din grădina lui Lineker.

ADVERTISEMENT

Ed Woodward l-a transferat pe Cristiano Ronaldo la Manchester United din grădina lui Gary Lineker

Cristiano Ronaldo a semnat cu Manchester United un contract valabil până în iunie 2023, după ce conducerea „diavolilor roșii” a plătit 15 milioane de euro pentru transferul lusitanului de la Juventus. „Bătrâna Doamnă” va mai primi și alte 8 milioane de euro, în funcție de performanțele lui CR7 pe Old Trafford.

Convins să revină pe „Teatrul viselor” și de către Sir Alex Ferguson sau de către foști colegi de la United, precum Rio Ferdinand sau Patrice Evra, Cristiano a bătut palma cu echipa pentru care mai jucase între 2003 și 2009 după o discuție cu președintele Ed Woodward.

ADVERTISEMENT

În ultimul episod al emisiunii „Match of the Day: Top 10”, Gary Lineker a dezvăluit că șeful „diavolilor roșii” a făcut din grădina casei sale transferul verii în fotbalul internațional.

„Credeți-mă pe cuvânt, Ed Woodward este un foarte bun prieten de-al meu. Suntem vecini, iar el a făcut transferul lui Cristiano Ronaldo din grădina mea. A fost ceva incredibil! Și amuzant în același timp.

ADVERTISEMENT

Când a intrat la mine în curte vorbea la telefon cu agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes. Nu știu dacă fac bine că dau din casă atât de multe detalii, dar atunci a rezolvat transferul. Am o poză grozavă cu Ed, stând în spatele grădinii mele și vorbind la telefon. Poate am să v-o arăt într-o zi, dacă el îmi da va permisiunea”, a spus Lineker, într-un dialog cu Micah Richards și Alan Shearer.

Lineker nu a crezut nicio secundă în posibilitatea ca Ronaldo să joace pentru rivala din oraș a „diavolilor roșii”, Manchester City.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am gândit niciodată că el ar putea ajunge la Manchester City”, a continuat fostul atacant englez.

Alan Shearer: „Manchester United nu poate pierde cu Cristiano Ronaldo”

Cristiano Ronaldo a fost rezervă în remiza lui Manchester United, cu Everton, scor 1-1, decizia lui Ole Gunnar Solskjaer fiind aspura criticată de fanii „diavolilor roșii”. Alan Shearer este și el de părere că lusitanul ar trebui să joace non-stop în echipa vicecampioanei Angliei.

„Nu pot pierde meciuri avându-l pe Cristiano. Ole Gunnar Solskjaer și-ar putea pierde serviciul dacă Man United nu va câștiga un trofeu. L-au vândut pe Daniel James pe 25 de milioane de lire sterline pentru a îl aduce pe Ronaldo. Știu că are un salariu astronomic, dar merită. E la mintea cocoșului că trebuie să îl bagi”, a afirmat Shearer.

  • 5 goluri a marcat Cristiano Ronaldo pentru Manchester United din momentul revenirii sale pe Old Trafford
ADVERTISEMENT