Sport

De la zonele rău famate din Bron, la Real Madrid! Unde s-a născut și a copilărit Karim Benzema: „Nu vorbea și era foarte timid!”

Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, s-a născut și a copilărit în suburbia din Lyon, un mediul ostil atât pentru el, cât și pentru cele patru surori și cei trei frați ai săi.
24.04.2022 | 14:00
De la zonele rau famate din Bron la Real Madrid Unde sa nascut si a copilarit Karim Benzema Nu vorbea si era foarte timid
De la zonele rău famate din Bron, la Real Madrid! Unde s-a născut și a copilărit Karim Benzema: „Nu vorbea și era foarte timid!". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nu e nimic mai captivant pentru un fotbalist de mare succes atunci când se uită în urma sa și vede de unde a plecat. Karim Benzema este un astfel de exemplu: a pornit de la zero, construindu-și cariera prin muncă și perseverență. Publicația The Sun a călătorit la primul club de fotbal al francezului și la casa în care a crescut pentru a vedea de unde a început atacantul lui Real Madrid.

Unde s-a născut Karim Benzema

Internaționalul francez provine din Bron-Terraillon, o suburbie din Lyon poluată fonic de către zgomotul motoarelor de motociclete, al sirenelor sau al șoferilor care se întreceau.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mediul precar în care locuia era dat de un „focar de infracționalitate”, fiind o zonă construită în anii 1960, în principal pentru muncitorii imigranți nord-africani și familiile acestora.

Karim Benzema locuia la câțiva pași de primul său club, SC Bron-Terraillon, împreună cu cele patru surori, trei frați și părinții lor, într-o locuință socială.

ADVERTISEMENT
Casa părintească a lui Karim Benzema
Casa în care a crescut Karim Benzema. Sursa foto: The Sun

Cum era Karim Benzema în copilărie

Frederic Rigolet, primul antrenor al lui Benzema, a vorbit despre cum arăta francezul când era mic, dar și despre pasiunea sa, fotbalul. Rigolet a spus: „El (n.r. – Karim Benzema) era mic și slab, fratele său era mai musculos și mai înalt.

Nu vorbea și era foarte timid. Întotdeauna a fost așa, nu vorbea prea mult și nici acum nu vorbește. Când era mai mic, juca doar fotbal și avea mereu o minge în mână. Juca în fața zidului și dădea pase doar pentru el singur.

ADVERTISEMENT

Chiar și când era puțin mai mare, la Lyon, în jurul vârstei de 14-15 ani, se întorcea și se antrena singur în fața zidului când nu avea antrenament. Este foarte loial, a avut mereu aceiași prieteni de la Bron și este la fel și acum”.

Frederic Rigolet s-a arătat ulterior uimit și totodată bucuros de talentul pe care l-a antrenat. „Sincer, nu ne-am putut imagina că va deveni jucătorul care este. Mi-a plăcut să-l antrenez, dar nu știam că va deveni starul care este”, a spus antrenorul.

ADVERTISEMENT
Karim Benzema, la echipa de juniori a lui Lyon
Karim Benzema, la echipa de juniori a lui Lyon. Sursa foto: The Sun

Începutul carierei lui Karim Benzema

Deși nu erau bogați, locuind în suburbiile neglijate din punct de vedere social și economic, părinții lui Benzema i-au oferit tot ce avea nevoie pentru a-l ține pe drumul cel bun.

După doi ani petrecuți la SC Bron-Terraillon, jucătorul a ajuns la Lyon, în 1997, iar părinții lui s-au asigurat că echipa franceză îi va oferi locuință pentru a-l feri de pericolul străzilor din cartierul său.

Rigolet a spus: „Se numește zonă prioritară, deci este destul de periculoasă, dar noi am locuit întotdeauna aici și nu a fost niciodată o problemă.

Părinții lui au avut grijă de el. Mama lui i-a cerut lui Lyon să îl lase să stea permanent cu ei, așa că a locuit la terenul de antrenament și nu s-a mai întors.

Nu putea să stea în Bron, au făcut-o pentru protecția lui. În mod normal, Lyon nu ar face asta, pentru că preferă să dea camerele pentru cei care vin de departe, dar pentru Karim au făcut-o”.

Karim Benzema
Karim Benzema, în tricoul lui Lyon. Sursa foto: The Sun

Karim Benzema va face cea de-a 600-a apariție pentru Real Madrid

Atacantul se află în formă maximă la cei de 34 de ani ai săi. El urmează să facă marți cea de-a 600-a apariție pentru Real Madrid, în meciul contra lui Manchester City din sferturile Ligii Campionilor.

Fanii liderilor din LaLiga speră ca, și de această dată, Benzema să repete performanțele sale din Liga Campionilor în meciurile împotriva lui PSG sau Chelsea.

„Toți cei din Bron sunt în spatele lui Real Madrid și mâine, dacă el va părăsi clubul,  automat vom fi alături de noua echipă. Cumnatul lui Karim are un snack bar, așa că putem merge să vedem meciul acolo sau îl vom urmări la club la televizor toți împreună”, a spus Frederic Rigolet.

Karim Benzema a marcat de 13 ori în ultimele șapte meciuri și de 37 de ori în totul sezonul până acum, fiind cel mai bun bilanț al său din carieră.

Karim Benzema, față în față cu Campionatul Mondial 2022

Cu toate că nu a intrat niciodată în topul primilor trei jucători nominalizați pentru Balonul de Aur, anul acesta va fi prezent la Campionatul Mondial de anul acesta. Anii pierduți cu naționala Franței în urma scandalului de șantaj cu francezul Mathieu Valbuena despre caseta sexuală i-au pătat cariera.

Totuși, se pare că Benzema a trecut peste această etapă neagră din trecutul său. El a marcat de nouă ori de când a revenit în lotul Franței, înainte de EURO 2020.

Rigolet a spus: „Nu ne puteam imagina ca echipa franceză să nu-l ia. Când Karim nu era în echipa națională, oamenii din Bron nu se uitau la meciurile Franței. Nu le păsa de ea.

Când a revenit, nu am vorbit despre asta, el nu a vrut să vorbească despre asta, așa că l-am sunat și l-am felicitat. A fost fericit să se întoarcă, dar a spus: ‘Nu am nicio problemă cu Didier Deschamps sau cu selecția’.

Nimeni nu a înțeles de ce nu a putut juca cu echipa Franței. (n.r. – Scandalul) este în afara fotbalului, nu are nimic de-a face cu sportul. De aceea, familia lui nu mai vorbește cu jurnaliștii”.

Karim Benzema nu uită de unde a plecat

La sfârșitul sezonului, Benzema va ridica cel mai probabil al patrulea său trofeu din LaLiga, înainte de a se întoarce la Bron cu avionul său privat.

Fostul său antrenor, Rigolet, a adăugat: „Se întoarce discret și face ceea ce trebuie să facă. Uneori ne dă încălțăminte și ne roagă să le dăm oamenilor care au nevoie de ele sau semnează niște tricouri.

Când are timp liber, puteți fi siguri că se va întoarce la Bron pentru a-și vedea mama și familia și pentru a petrece timp cu noi. Toți copiii vor să fie în locul lui, este eroul lor”.

ADVERTISEMENT