Sport

Unde s-a pierdut calificarea la JO de la Tokyo! Cristina Neagu, număr mare de ratări de la 7 metri

21.03.2021 | 19:20
Unde sa pierdut calificarea la JO de la Tokyo Cristina Neagu numar mare de ratari de la 7 metri
ADVERTISEMENT

Cea mai tristă victorie pentru România! Cristina Neagu și compania s-au impus în partida cu Muntenegru, scor 28-25, rezultat insuficient pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. “Tricolorele” ar fi avut nevoie de un succes la cinci goluri diferență, dar au ratat numeroase ocazii. Inclusiv patru aruncări de la 7 metri.

România a dominat partida cu Muntenegru, dar a petrecut aproape tot meciul desprinderea la trei goluri diferență. O desprindere care a venit abia în ultimul minut, când era deja prea târziu. Cristina Neagu a fost din nou în centrul atenției la toate fazele ofensive. S-a zbătut mult, dar nu a mai avut luciditate în poate cele mai importante momente.

ADVERTISEMENT

România a avut opt aruncări de la șapte metri pe parcursul partidei cu Muntenegru. A transformat doar patru dintre ele. Un procentaj de 50 la sută care dă fiori. Asta în vreme ce adversarele au fost la sută la sută. Un detaliu care a contat probabil decisiv în lupta pentru Jocurile Olimpice.

România avea nevoie de o victorie la cinci goluri pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Neagu și Buceschi, ratări de la șapte metri

Cristina Neagu a ratat trei aruncări de la șapte metri, lucru care i s-a întâmplat foarte rar pe parcursul carierei. Eliza Buceschi a irosit și ea o aruncare de la șapte metri. Ba chiar mai mult, mingea i-a revenit după intervenția portăriței. Pe care a mai luat-o o dată la țintă.

ADVERTISEMENT

Toate ratările de la șapte metri au venit în momente foarte importante ale partidei, în care România s-ar fi putut desprinde spre diferența visată. În minutul 38, după un start excelent de repriză secundă, “tricolorele” aveau două goluri în față, iar Cristina Neagu a executat o aruncare de la șapte metri.

A ratat șansa de a face pentru prima dată plus 3. La acel moment, jucătoarele din Muntenegru păreau căzute, iar o eventuală reușită ar fi cântărit enorm. După 28-25 cu Muntenegru, România termină grupa cu două puncte. La fel ca și Muntenegru și Norvegia. Dar este singura dintre cele trei cu golaveraj negativ.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, în lacrimi la finalul partidei. A ratat șansa de a se califica pentru a treia oară la Jocurile Olimpice

România a pierdut la cinci goluri partida cu Norvegia, de sâmbătă, scor 24-29. Astfel că a terminat turneul preolimpic cu golaveraj minus doi. Practic, “tricolorele” ies din cursă și din cauza marii surprize din prima zi a competiției. Când Muntenegru a învins Norvegia, la cinci goluri diferență.

La finalul partidei de la Podgorica, Cristina Neagu s-a prăbușit la podea, în lacrimi. A fost extrem de afectată de acest eșec și de faptul că nu a putut ajuta mai mult echipa.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a ratat șansa de a merge pentu a treia oară în carieră la Jocurile Olimpice. În 2016, la precedenta prezență, România a terminat pe 9. Iar în 2008 a fost pe locul 7.

ADVERTISEMENT