Fotbal international

Unde s-ar putea juca finala UEFA Champions League din 2021. Ziua răzbunării pentru Bayern?!

01.11.2018 | 18:48
Unde sar putea juca finala UEFA Champions League din 2021 Ziua razbunarii pentru Bayern

Bayern Munchen ar putea avea ocazia de a răzbuna una dintre cele mai dramatice înfrângeri suferite în istoria sa dacă orașul pe care îl reprezintă îi va lua fața Sankt Petersburgului și va găzdui finala Champions League din 2021. Bayern a pierdut în anul 2012 finala jucată împotriva celor de Chelsea pe Allianz Arena din Munchen, după executarea loviturilor de departajare, deși nemții au avut meciul în mână.

“Pot să confirm faptul că Bayern și orașul Munchen își vor prezenta candidatura pentru a găzdui finala Champions League din 2021. În ciuda înfrângerii și a dezamăgirii sportive imense din 2012 împotriva lui Chelsea, credem că putem privi înainte cu bucurie spre această finală din propria casă, a declarat președintele clubului bavarez”,  Karl-Heinz Rummenigge.

Munchen sau Sankt Petersburg? Unde se joacă finala UEFA Champions League din 2021

Finala Champions League din acest sezon se joacă pe Wanda Metropolitano, “casa” celor de la Atletico Madrid, iar cea din 2020 va avea loc pe stadionul Ataturk din Istanbul. Pentru anul 2021 își depun candidaturile orașele Munchen, din Germania și Sankt Petersburg, din Rusia. Nemții speră să le ia fața rușilor în cursa pentru găzduirea finalei Champions League din 2021, mai ales pentru a răzbuna una dintre cele mai dramatice înfrângeri din istoria clubului Bayern Munchen.

Finala Champions League din 2021, ziua răzbunării pentru Bayern?!

Bavarezii au jucat în 2012 finala Champions League pe teren prorpiu, împotriva celor de la Chelsea. Thomas Muller a deschis scorul în minutul 82 al partidei, însă Didier Drogba a dus meciul în prelungiri. Arjen Robben a ratat un penalty pentru Bayern în prelungiri, iar titlul de campioană a Europei s-a decis la loviturile de departajare.

Jucătorii lui Bayern au transformat primele 3 lovituri de departajare, în timp ce londonezii au ratat-o pe prima. Greșelile lui Ivica Olic și Bastian Schweinsteiger au fost însă decisive, iar Chelsea a cucerit trofeul Champions League. Munchen încearcă să găzduiască cea de-a patra finală de Liga Campionilor din istoria orașului, după cele din 1993, 1997 și 2012.