Stiri sportive

Unde s-au blocat discuțiile între Dan Petrescu și CFR Cluj! Ce salariu uriaș a solicitat antrenorul

02.03.2019 | 12:12
Unde sau blocat discutiile intre Dan Petrescu si CFR Cluj Ce salariu urias a solicitat antrenorul

Discuțiile între Dan Petrescu și CFR Cluj s-au blocat într-un moment în care cele două părți păreau foarte aproape să ajungă la o înțelegere. Gabi Balint a dezvăluit la  Digi Sport că antrenorul român a solicitat ca întreaga sumă de care echipa are nevoie până la finalul campionatului să fie garantată prin bancă: “E sistată treaba cu Dan Petrescu, pentru că nu-i oferă garanții, adică să fie plătite toate salariile staff-ului, jucătorilor, primele … De acolo nu pleacă nu din cauza banilor. Nu asta îl ține pe loc, ci garanțiile. Dacă oamenii pun garanțiile, el va veni, altfel nu. Și e normal”

Unde s-au blocat discuțiile între Dan Petrescu și CFR Cluj!

Inițial, Dan Petrescu a solicitat mai multe clauze, dar patronul Neluțu Varga a părut să accepte totul. Discuția s-a blocat atunci când din China, Petrescu i-a transmis finanțatorului că vrea ca banii necesari să fie depuși într-o bancă. Omul care susține echipa a spus unui cerc de apropiați că negocierile cu antrenorul au intrat într-un impas din acel moment. 100 de mii de euro pe lună solicitase Dan Petrescu ca să se întoarcă la Cluj. Ar fi fost un adevărat record pentru Liga 1 Betano.

În ciuda sumei importantă, Dan Petrescu ar fi făcut un pas uriaș în spate din punct de vedere financiar. Deși a retrogradat cu Guizhou Zhicheng în liga a doua din China, salariul antrenorului român în Asia este de 250.000 de dolari pe lună, aproximativ 220.000 de euro. Cu toate acestea și în Liga 1 Betano rețeta era una deosebită pentru Dan Petrescu.

Unde s-au blocat discuțiile între Dan Petrescu și CFR Cluj! Conferinta de presa, desfasurata la sala de conferinta de la Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, sambata, 10 iunie 2017, in cadrul careia a fost prezentat Dan Petrescu, noul antrenor al echipei CFR Cluj. In imagine: Dan Petrescu © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
Dan Petrescu a câștigat titlul la finalul sezonului trecut cu CFR Cluj

Ce prime avea promise Dan Petrescu la CFR Cluj

Astfel, pe lângă cei 400.000 de euro pe care urma să-i încaseze ca salariu, Dan Petrescu beneficia și de câteva prime de obiectiv importante. Nu mai puțin de 500.000 de euro ar fi fost recompensa pentru câştigarea titlului. Alt milion de euro îi intra în conturi tehnicianului dacă reușea calificarea echipei în grupele UEFA Champions League sau 500.000 de euro pentru grupele Europa League.

CFR Cluj l-a dat afară pe Antonio Conceicao, deși antrenorul portughez se afla în grafic. Ardelenii erau pe prima poziție, însă debutul anului nu a fost unul pe placul șefilor. CFR a avut câteva sincope și a permis rivalelor să se apropie în clasament, deși la finalul anului trecut, echipa din Gruia părea scăpată în câștigătoare. Alin Minteuan a fost numit ca interimar pe banca tehnică a CFR-ului.

  • 1 este locul pe care îl ocupă CFR Cluj în clasamentul Ligii 1 Betano