Life

Unde să așezi ventilatorul ca să dea aer rece în casă, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o comit

Tu știi unde să așezi ventilatorul astfel încât să dea aer rece în casă? Poate ai și tu unul, dar ți se pare că nu dă randamentul dorit.
24.06.2024 | 10:05
Unde sa asezi ventilatorul ca sa dea aer rece in casa de fapt Greseala pe care multe persoane o comit
Unde să așezi ventilatorul ca să dea aer rece în casă, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Unde să așezi ventilatorul în casă astfel încât să dea aer rece? Poate și tu preferi ventilatorul în locul aerului condiționat. Chiar și așa, s-ar putea ca rezultatul să nu fie cel dorit. Care e motivul?

Unde să așezi ventilatorul ca să dea aer rece în casă

A venit canicula, astfel că temperaturile au ajuns la un nivel record. Iar oamenii din anumite zone se confruntă cu un val de căldură inclusiv în casă. Ce este de făcut într-o astfel de situație?

ADVERTISEMENT

Cele mai multe persoane optează pentru aerul condiționat. Deși consumă destul de mult curent, reușește să creeze rapid temperatura ideală în casă. Totodată, aerul condiționat mai poate fi pornit și de la distanță.

Sunt însă și oameni care aleg ventilatorul. Chiar și așa, unii s-ar putea să nu fie tocmai mulțumiți de rezultat. Deși ventilatorul este des utilizat, câte persoane știu însă să îl și așeze corect în casă?

ADVERTISEMENT

Important de știut este faptul că dacă vrei să dea aer rece în cameră, trebuie să așezi ventilatorul într-un anumit mod. Mai exact, acesta trebuie să stea în colțul camerei, astfel încât aerul să fie ventilat mai bine.

Alte trucuri pe care le poți încerca

Totodată, în cazul în care afară e mai răcoare decât în casă, ventilatorul trebuie așezat în dreptul geamului care va fi lăsat deschis. Recomandarea specialiștilor e să facem acest lucru seara.

ADVERTISEMENT

Temperaturile sunt ceva mai scăzute, iar ventilatorul va trage aerul rece din spate și îl aduce în casă. În acest mod, te vei bucura de răcoare și nu trebuie să îți mai faci griji sau să apelezi la aerul condiționat.

Acum că ai aflat unde să așezi ventilatorul ca să dea aer rece în casă, e bine să știi și ce alte alternative ai. Există un truc cu batista pe care multe persoane nu îl cunosc. Se udă o batistă sau o cârpă și se agață în fața ventilatorului.

ADVERTISEMENT

În momentul în care aerul este recirculat, acesta usucă bucata de textil. Mai departe, în casă vei avea un aer cât se poate de rece. Iar același lucru îl poți face și cu o tavă cu cuburi de gheață. Aceasta trebuie pusă în dreptul unde suflă ventilatorul.

ADVERTISEMENT