Life

Unde să depozitezi bananele ca să nu se mai strice. Rămân proaspete cu până la două săptămâni în plus

Unde să depozitezi bananele ca să nu se mai strice atât de ușor. Locul din casă este unul la care puțini oameni se așteaptă.
25.12.2024 | 16:06
Unde sa depozitezi bananele ca sa nu se mai strice Raman proaspete cu pana la doua saptamani in plus
Unde să ții bananele ca să nu devină negre. Sursa foto: colaj Fanatik

De obicei, bananele se strică rapid, trecând de la verde la negru în doar câteva zile, dar există o soluție simplă pentru a le păstra proaspete un timp îndelungat. Unde să le depozitezi, de fapt.

Locul în care să păstrezi bananele ca să nu se mai strice

Bananele se numără printre fructele favorite ale multor oameni, fiind numai bune pentru o gustare perfectă sau un mic dejun rapid. Dar adevărul este că nu rezistă proaspete prea mult timp.

Unul dintre motive ar putea fi, însă, faptul că nu sunt depozitate corect. Deși pare logic să le păstrezi într-un bol cu fructe, acesta este, de fapt, unul dintre cele mai nepotrivite locuri din bucătărie.

Bananele nu trebuie depozitate împreună cu alte fructe deoarece ele eliberează etilenă, un hormon natural care accelerează coacerea și le face să se strice rapid. Astfel, ele sunt de obicei primele care se deteriorează.

Și chiar dacă poți să le include în mai multe rețete, probabil că le preferi proaspete. Stephanie Dulgarian, bucătar și fondator al Somewhat Simple, a dezvăluit faptul că poți încetini producția de etilenă, depozitându-le într-un loc neașteptat.

Este vorba despre frigider, iar fructele se vor păstră cu până la două săptămâni mai mult. „Ai încercat vreodată să păstrezi bananele la frigider? Dacă nu te deranjează să devină coaja maronie sau chiar neagră, încearcă această metodă!

Coaja se va înnegri mult mai repede, dar fructul în sine rămâne proaspăt și se păstrează mult mai mult timp! Rămân ferme, proaspete și au un gust delicios!”, a dezvăluit specialistul, conform express.co.uk. 

Ce banane nu trebuie ținute în frigider

Totuși, trebuie menționat că doar bananele care sunt deja coapte și au coaja galbenă trebuie păstrate în frigider. Bananele verzi nu sunt încă coapte și, dacă sunt ținute la frigider, nu vor ajunge să se coacă corect.

De aceea, cel mai bine este să le lași la temperatura camerei până devin galbene. Iar apoi le poți muta în frigider. Pe de altă parte, mai există un truc la care poți apela pentru a păstra bananele proaspete pentru mai mult timp.

„Împachetarea codițelor bananelor în folie alimentară va ajuta la încetinirea procesului de coacere și va menține bananele proaspete cu trei până la patru zile mai mult decât dacă nu le-ai înfășura”, a explicat Stephanie.