Life

Unde să nu pui niciodată cuptorul cu microunde. Se poate supraîncălzi și lua foc

Locul în care niciodată nu ar trebui să pui cuptorul cu microunde. Se poate supraîncălzi și lua foc dacă faci acest lucru.
09.04.2023 | 09:00
Unde sa nu pui niciodata cuptorul cu microunde Se poate supraincalzi si lua foc
Unde să nu pui niciodată cuptorul cu microunde. Sursa foto: Pexels/cottonbro studio
ADVERTISEMENT

Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic nelipsit din casele multor persoane, fiind foarte util atunci când suntem pe grabă, dar vrem să mâncăm preparate calde, însă există un loc unde nu trebuie pus niciodată.

Unde nu trebuie să pui niciodată cuptorul cu microunde

Atunci când alegi locul în care să plasezi cuptorul cu microunde, trebuie să ai foarte mare grijă ca acesta să nu fie unul îngust, în care electrocasnicul să stea îngrămădit. Dacă îl așezi într-un astfel de loc, se pot întâmpla incidente serioase.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei echipe de designeri Ikea, să așezi cuptorul prea aproape de fereastră nu este bine. Ferestrele trebuie păstrate libere, în cazul în care vor fi vreodată utilizate pe post de ieșiri de incendiu.

“Cuptoarele cu microunde au nevoie de o ventilație adecvată, dar punerea acestuia în fața ferestrei nu este soluția”, au explicat specialiștii, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu este bine nici să plasezi cuptorul de microunde într-un colț. Acest lucru este posibil numai dacă bucătăria ta este proiectată pentru un spațiu înclinat, mai informează experții.

Dacă cuptorul se află într-un colț, acesta nu are acces la un flux de aer adecvat. Astfel, acest lucru ar putea duce la supraîncălzire și chiar la incendiu. Trebuie să te asiguri că aparatul electrocasnic are suficient spațiu pentru ventilație pe ambele părți.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu este bine ca aparatul să fie lipit de perete. Dacă îl plasezi în acest fel, va fi incomod de utilizat, însă nici ventilația nu va fi corespunzătoare.

Alte locuri în care nu trebui să plasezi cuptorul cu microunde

Un alt loc în care nu ar trebui să pui cuptorul cu microunde este lângă frigider, mai spun experții. În acest fel ai putea risca să îl lovești cu ușa frigiderului, dacă nu ai grijă.

ADVERTISEMENT

“Un cuptor cu microunde expulzează, de asemenea, multă căldură, așa că s-ar putea să nu fie cel mai bun dispozitiv pentru a-l plasa lângă un aparat care este conceput pentru a păstra lucrurile la rece”, au mai adăugat specialiștii.

Nici să îl așezi lângă o chiuvetă nu este o idee bună, altfel ar putea apărea probleme. De altfel, niciun alt electrocasnic nu ar trebui să fie plasat în apropierea chiuvetei, deoarece nu e bine ca electricitatea și apa să fie atât de aproape.

“Soluția este să vă asigurați că cuptorul cu microunde se află întotdeauna undeva între 1,2 și 2,7 metri de chiuvetă. Este mult mai sigur și, pur și simplu, este un design bun”, au mai spus cei din echipa de experți.

ADVERTISEMENT