Life

Unde se află cea mai periculoasă grădină din lume. Are doar plante toxice și se poate vizita doar cu ghid

Unde se află cea mai periculoasă grădină din lume, care găzduiește doar plante toxice. Poate fi vizitată doar cu un ghid.
02.07.2024 | 23:17
Unde se afla cea mai periculoasa gradina din lume Are doar plante toxice si se poate vizita doar cu ghid
Unde este cea mai periculoasă grădină din lume. Sursa foto: alnwickgarden.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai periculoasă grădină din lume găzduiește doar plante toxice, iar unele pot provoca moartea. Se poate vizita doar cu ghid, iar vizitatorii sunt întâmpinați de avertismente.

Unde se află cea mai periculoasă grădină din lume, care găzduiește numai plante toxice

În general, oamenii vizitează diverse grădini pentru a se bucura de flori frumoase și de diverse plante rare. În Marea Britanie, însă, există o grădină care poate fi vizitată în anumite condiții, deoarece e foarte periculoasă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba despre Grădina Otrăvurilor a Castelului Alnwick din Northumberland, Anglia. În acest loc se află peste 100 de specii de plante toxice, iar cele mai multe dintre ele sunt mortale.

Vizitatorii care ajung aici nu au voie să atingă, să miroasă sau să guste din plantele aflate în grădină. De-a lungul timpului, unii nu au ținut cont de aceste restricții, astfel că au ajuns să leșine din cauza mirosului toxic provocat de plante.

ADVERTISEMENT

Grădina a fost înființată în 1750 de către Hugh Percy, primul Duce de Northumberland. Locul era unul idilic, cu hectare de flori, bulevarde de tei, dar și alți copaci.

Ulterior, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în timpul campaniei “Dig for Victory”, grădina a fost folosită pentru cultivarea fructelor și a legumelor. În secolul al XX-lea, însă, grădina a devenit o ruină, iar în 1959 a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Jane Percy, cea de-a 12-a Ducesă de Northumberland, a propus, în 1997, restaurarea grădinii Alnwick. Pentru a duce planul la bun sfârșit, a apelat la arhitecți peisagiști renumiți,  Jacques și Peter Wirtz.

A fost renovată și redeschisă pentru public în anul 2001. În prezent, locul e un complex de grădini contemporane, unde se află și o cascadă, ar și un labirint cu tuneluri de bambus. Vizitatorii pot admira livada de cireși și cele mai mari căsuțe în copac din lume.

ADVERTISEMENT

Grădina Otrăvurilor a fost amenajată în 2005, fiind inspirată de Orto Botanico di Padova din Italia. A fost creată deoarece Lady Percy a vrut ca secțiunea să fie dedicată complet plantelor toxice, potrivit omofon.ro.

Vizitatorii pot vizita grădina doar alături de un ghid

Această grădină găzduiește mai multe plante mortale, iar multe dintre ele sunt importate din diferite părți ale lumii. Pe poarta Grădinii Otrăvurilor sunt pancarte pe care apar scris mesajul “Aceste plante pot ucide”, însă nu toți vizitatorii țin cont de el.

Din acest motiv, cei care vor să viziteze grădina trebuie să fie însoțiți de un ghid. În interiorul grădinii, există informații despre fiecare plantă, dar și despre cât este de toxică.

Printre plantele notabile din grădină se numără și Strychnos nux-vomica (“copacul cu stricnină”, sursa stricninei) sau Ricinus communis (sursa uleiului de ricin și otrava care se numește “ricină”).

ADVERTISEMENT