Fiecare dintre noi are dorințe care așteaptă să fie împlinite, iar uneori căutăm un simbol care să ne ajute în această călătorie. De aceea, mulți oameni vin la “Copacul dorințelor” de lângă București, cu speranță și credință.
În apropierea Bucureștiului, pe drumul spre mănăstirea Pasărea, se află un stejar bătrân care a căpătat o faimă neobișnuită. Acest arbore, numit “Copacul dorințelor”, atrage zilnic zeci de vizitatori. Oamenii vin aici să-și exprime dorințele și să se roage, în speranța că vechiul arbore le va împlini visurile.
Stejarul se află pe malul văii Șindrilița, unde se întâlnește cu râul Pasărea, și face parte dintr-un grup de doi arbori mari care au păzit drumul spre mănăstire de mai bine de 100 de ani, scrie cancan.ro.
În perioada interbelică, întreaga pădure din complexul Cernica-Pustnicu a fost tăiată pentru a furniza lemn Bucureștiului. Prin cine știe ce minune, acești stejari au scăpat de topoare și au rămas doi martori tăcuți ai trecerii timpului.
Unul dintre copaci a căpătat o faimă aparte, iar oamenii au început să-l numească “Copacul dorințelor”, crezând că are puterea de a le îndeplini rugăciunile și visele. Astfel, stejarul a devenit rapid o atracție pentru vizitatorii mănăstirii Pasărea, fie ei turiști sau localnici.
Pentru a proteja acest arbore special, a fost instalat un gărduț metalic în jurul său, iar lângă copac, a fost amenajată o bancă unde oamenii pot liniștiți să-și adune gândurile.
Pe trunchiul copacului a fost amplasată o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul. Sub icoană, se află plăcuță care transmite un mesaj celor care vin să viziteze “Copacul dorințelor”.
„Păstrați curățenia și cinstiți cu rugăciuni icoana din acest copac binecuvântat, pentru ca Maica Domnului să vă ajute și rugăciunile să vă fie de folos! Amin!”.
La sfârșitul zilei, “Copacul dorințelor” e mai mult decât un simplu stejar bătrân. E un simbol al speranței pentru mulți oameni care caută un pic de magie în viața lor. Fie că îți pui dorința la acest copac sau nu, important e să nu încetezi niciodată să visezi.