Life

Unde se află, de fapt, Muzeul secret din București. Cum poți ajunge la el și ce minuni poți vedea

Muzeul secret din Capitală. Unde se găsește și cum poți ajunge la el. Ce minuni artistice poți admira în obiectivul istoric.
08.03.2024 | 18:57
Unde se afla de fapt Muzeul secret din Bucuresti Cum poti ajunge la el si ce minuni poti vedea
Unde se află muzeul. Sursa foto: Art Safari Bucharest, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Muzeul secret din București, o creație a Art Safari, cel mai mare organizator de expoziții de artă, din Europa de Est. Din 8 martie, s-a dat startul unui nou sezon cu opere care te vor fascina prin felul cum au fost realizate.

Unde se găsește Muzeul secret din Capitală

Art Safari este cel mai mare organizator de expoziții de artă din Europa de Est și permite accesul, de vineri, 8 martie, în Muzeul secret, din Palatul Dacia-România, de pe Lipscani, unde se găsește o comoară ”ascunsă” a artei românești.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de capodopere sunt în Muzeul secret, care aparțin unor nume consacrate precum: Baba, Petrașcu, Pallady, Grigorescu, Tonitza. Mutzner sau Ressu. Nu în ultimul rând, în interior se găsește și o expoziție dedicată Eustațiu Stoenescu, cunoscut drept portretistul aristocrației românești, de început de secol XX.

Eustațiu Stoenescu a avut succes atât în țară, cât și la Paris sau în SUA. În total, șase expoziții va avea noul sezon al Art Safari, care se va încheia în această vară, mai exact pe data de 28 iulie.

ADVERTISEMENT

”Începând cu 8 martie, invit iubitorii de cultură să treacă pragul Palatului Dacia-România și să descopere adevărate comori din arta românescă. Art Safari este un proiect strategic al Ministerului Culturii și unul dintre cei mai mari organizatori de expoziții de artă din România.

Colecția impresionantă pe care publicul o poate vedea în cadrul celor șase noi expoziții este dovada reinventării constante a organizatorilor. Cred că expozițiile organizate de Art Safari reprezintă dialogul intercultural dintre România și țări din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Prin diversitatea operelor și artiștilor promovați, mesajul transmis ajunge la un public divers și contribuie la promovarea valorilor și artei românești la nivel mondial.”, a declarat Raluca Turcan, ministrul culturii.

Artă românească interbelică în Muzeul secret

De asemenea, în cadrul expoziției se va arăta și arta românească interbelică sau iconicul portret al lui Tudor Vladimirescu, realizat de Theodor Aman. Nelipsite vor fi și evenimentele cu tururi ghidate, ”acompaniate” de muzică live și bule de șampanie, dedicate studenților.

ADVERTISEMENT

Programul de vizitare al Muzeului secret expus de Art Safari se va putea face într-un anumit interval orar. Concret, de joi până duminică, între orele 12:00 și 21:00, cu ultima intrare la 20:30. Biletele se pot lua de pe site-ul oficial al organizatorilor sau de la fața locului.

ADVERTISEMENT