Dead Man’s Island e localizată în apropiere de orașul Queensborough, Kent, și a devenit faimoasă în ultimii 10 ani, după descoperirea teribilă. Sse spune că rămășițele ar aparține unor condamnați care au murit pe navele închisorilor, care erau folosite pentru a transporta sau adăposti prizonieri în secolele XVIII și XIX.
Condițiile de pe aceste corăbii erau teribile, aici trăind sute de oameni sau poate chiar mii în supraaglomerare, dar și printre boli și condiții sanitare precare. Această situație a dus de altfel la mai multe decese. Se pare că cei care mureau erau îngropați în morminte nemarcate pe Insula Morților.
În măsura în care anii au trecut, eroziunea și mareea au expus mormintele și au dezvăluit oase și alte rămășițe împrăștiate pe suprafața insulei, care este una noroioasă. Trebuie menționat că insula nu este locuită și e deținută de Natural England, organism din Regatul Unit patronat de Departamentul pentru Mediu.
Insula a devenit și mai faimoasă după ce vloggerul celebru Dara Tah a vizitat insula și a relatat cum a fost aventura în această zonă. ”Am petrecut noaptea pe insula plină de schelete umane. Am mai vizitat o dată Insula Mortului. Este o mică insulă mlăștinoasă din sudul Angliei care a fost folosită ca groapă de gunoi în masă pentru probabil mii de schelete infectate cu ciuma neagră, dar de data aceasta ne petrecem noaptea”, a explicat bărbatul.
Așadar, tocmai de aceea insula este considerată ”cea mai infectată insulă din lume”, pentru că aici și-au găsit veacul mulți oameni răpuși de ciumă. Desigur, acest lucru este irelevant, pentru că această boală nu poate să dăinuie în timp fără o gazdă. De altfel, conform datelor oficiale, bacteria Yersinia pestis, care cauzează ciuma, nu poate supraviețui fără gazdă mai mult de o oră.
”Am aflat despre o zonă de pe insulă numită Coffin Bay (Golful Sicriului) care este aproape întotdeauna scufundată sub apă, dar în această perioadă a anului există o mică fereastră pentru a o găsi și a o cerceta. Deoarece este incredibil de greu de accesat această zonă, se crede că este plină de artefacte istorice care au eșuat și au fost expuse împreună cu sicriele”, a adăugat vloggerul.
În acest clip, internauții pot să vadă sicrie și oase vechi de peste 500 de ani, alături de sticle și obiecte vechi. Conform BBC, accesul pe insulă este complet interzis publicului larg, astfel că jurnaliștii ajung acolo cu greu, după ce primesc permisiunea autorităților. Mai mult, vizitarea este interzisă atunci când este sezonul de reproducere a păsărilor.
Potrivit sursei citate, rămășițele umane sunt mereu ”spălate” de valuri și ar fi aproape imposibil de recuperat și îngropat. Întâmplător, în timpul războaielor napoleoniene, mulți prizonieri de război francezi au fost ținuți în jurul coastei la Chatham, cei care au murit fiind îngropați în mlaștinile din apropiere.
Când eroziunea a început să dezvăluie oasele, acestea au fost exhumate și reîngropate pe insula St Mary’s. Când autoritățile au decis, mai târziu, să reamenajeze insula St Mary’s, oamenii au fost dezgropați din nou și reîngropați la Biserica Sf. George, acum Centrul Sf. George, la Chatham Maritime.