Life

Unde se află “Marea Săracilor”, locul ascuns din România. Nu te costă să te bucuri de apă

Marea Săracilor, locul din România unde nu plătești nimic pentru a te bucura de apă sărată și soare. Unde se află locația ascunsă
03.06.2023 | 12:53
Unde se afla Marea Saracilor locul ascuns din Romania Nu te costa sa te bucuri de apa
Marea Saracilor, locul din Romania unde te bucuri de apa sarata gratis
ADVERTISEMENT

Sezonul estival a început, iar românii se pregătesc intens pentru vacanța de vară. Mulți dintre ei aleg să petreacă pe litoralul Mării Negre, în România sau la “vecini”. Alții, preferă muntele sau plajele exotice, de ce nu. Există un factor pe care oricine îl ia însă în calcul: prețul. Prețurile sunt, în general, piperate și cresc direct proporțional cu locațiile de fițe. Însă, a fost recent descoperit un loc în România unde nu doar că te bucuri de apă sărată și plajă, dar și de prețuri foarte mici.

Locul din România în care prețurile sunt mici, iar serviciile bune

Marea săracilor este un lac cu apă sărată unde nu trebuie să plătiți nimic. Acestea se află în spatele vechiului complex turistic, iar acolo se poate ajunge doar pe jos. Pentru a ajunge la lacul sărat, va trebui să urcați munții de sare cu mare atenție. Zona este destul de abruptă, așa că este un prilej numai bun pentru a face mișcare.

ADVERTISEMENT

Comuna Telega din județul Prahova, o opțiune perfectă pentru balneoterapie

Dacă nu vă numărați printre românii care își permit un răsfăț la mare, aflați că există și variante mai ieftine. Multe dintre acestea sunt locuri sălbatice, care nu sunt amenajate. Cu toate acestea, natura de acolo vă vor oferi liniștea și relaxarea de care aveți nevoie.

Una dintre cele mai căutate stațiuni din România este cea din comuna Telega, județul Prahova. Aceasta este cunoscută de căre cei pasionați de balneoterapie. În locația respectivă veți găsi numeroase lacuri cu apă sărată din Sud-Estul României. Unele lacuri au fost concesionate și ulterior amenajate, astfel că va trebui să plătiți o taxă la intrare.

ADVERTISEMENT

Lacul de acumulare de la Paltinu, locul din România iubit de turiști

În cazul celor care preferă apa dulce un loc de vis pentru vacanță este lacul de acumulare de la Paltinu. Pentru a putea ajunge aici, trebuie să intrați în Câmpina pe DN1, apoi să virați dreapta spre Telega și Valea Doftanei.

De acolo până la baraj sunt aproximativ 15 kilometri. După ce ați trecut de viaduct, trebuie doar să mai găsiți un loc de parcare și de camping. Nu este de mirare că românii se înghesuie să prindă un loc mai ales că pădurea este foarte curată și liniștită. În plus, în apropierea ei sunt drumuri care te duc aproape de apă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este de luat în considerare este faptul că apa de aici este rece din cauza râului Doftana.

Lacul Brebu, locul din România perfect pentru plajă, picnic sau pescuit

Cei care sunt dornici de o baie pe vreme caniculară, dar și de pescuit, pot alege lacul de la Brebu. Acesta se regăsește în spatele Muzeului „Curtea Domnească”. Pentru a ajunge acolo va trebui să ocoliți zidurile pe partea stângă, iar apoi să coborâți pe panta asfaltată.

ADVERTISEMENT

Există și o intrare secretă către lac: o poartă mică în zidul Curții Domnești. Odată intrați aici, veți putea descoperi parcul și livada din spatele muzeului. De la livadă până la lac, mai este o distanță mică de mers. Scăldatul nu este recomandat din cauza curenților puternici.

ADVERTISEMENT