Life

Unde se află ”Peștera mâinilor”. Aici sunt imprimate peste 800 de amprente umane

”Peștera mâinilor”, locul fabulos unde sunt imprimate peste 800 de amprente umane. În ce zonă a lumii se găsește? Mulțimi de turiști o vizitează.
09.05.2024 | 00:47
Unde se afla Pestera mainilor Aici sunt imprimate peste 800 de amprente umane
Unde se află Peștera mâinilor și care este povestea ei. Sursa foto: descopera.ro
ADVERTISEMENT

Ai auzit de ”Peștera mâinilor”? Un loc fabulos, unic în lume prin faptul că aici sunt imprimate peste 800 de amprente umane. Mulțimi de turiști vin să o viziteze, dar nu se ajunge ușor. Unde se află obiectivul caracterizat de o istorie aparte?

”Peștera mâinilor”, locul care îi fascinează pe turiștii din lumea întreagă

”Peștera mâinilor” adăpostește operele de artă realizate de primii oameni de pe Pământ, de acum 13.000 de ani. De asemenea, peștera are și urme ale oamenilor de acum 9500 de ani și a captat interesul arheologilor.

ADVERTISEMENT

Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că ”Peștera mâinilor” se găsește în Rio Pinturas, din provincia Santa Cruz, din Argentina. Cercetătorii sunt de părere că urmele mâinilor aparțin tribului Tehuelche, un grup de indigeni din Patagonia, cu o istorie de 14.500 de ani.

Cum au fost realizate amprentele mâinilor? Se așezau mâinile peste un pigment care era suflat pe piatră cu ajutorul unui tub. Vopselurile se obțineau din plantele de pe câmp. Cele mai comune nuanțe erau negru, roșu purpuriu, galben, mov și rareori verde.

ADVERTISEMENT

”Peștera mâinilor”, un loc de tihnă după vânătoare

Ca dimensiune, peștera nu este foarte mare și se consideră că membrii tribului menționat se odihneau aici după o partidă de vânătoare. Nu era ușor la începutul omenirii să găsești pradă, ”misiunea” fiind imposibilă de multe ori.

Din anul 1999, ”Peștera mâinilor” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO, pentru importanța artistică, dar și pentru a se atesta primele ocupații, ale primilor oameni care au existat cu sute de secole în urmă pe Pământ.

ADVERTISEMENT

În peșteră se găsesc și desene ale animalelor. În plus, sunt ilustrate și scene de vânătoare sau triunghiuri. Precizia cu care sunt făcute acestea i-au uimit pe experți. Este un semn că primii oameni aveau o inteligență aparte, deși nu cunoșteau civilizația.

”Cueva de las Manos” mai este cunoscută peștera, iar multe dintre cele peste 800 de amprente se spune că provin de la mâna stângă. Oamenii le-au realizat în scop de joacă sau cu scopul de a-și lăsa pur și simplu o amprentă în loc, precum un semn al faptului că pe aici au mai existat cândva oameni.

ADVERTISEMENT

Totuși, de ce mare parte din amprente aparțin mâinilor stângi? Se mai crede că autorii lor țineau tuburile cu pigmenții, care erau niște oase, cu mâna dreaptă, după care atașau mâna stângă pe culori. Operele lor sunt rezistente, ca drept dovadă că persistă și în vremurile actuale.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii