News

Unde se află primele centre de vaccinare anti-Covid din Capitală. Începe a doua etapă a campaniei

14.01.2021 | 17:24
Unde se află primele centre de vaccinare anti-Covid din Capitală. Începe a doua etapă a campaniei
A doua etapă de vaccinare începe efectiv pe 18 ianuarie. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vineri, 15 ianuarie 2021, încep înscrierile pentru următoarea etapă a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, destinată persoanelor care deservesc activități esențiale pentru buna funcționare a infrastructurii critice, vârstnicilor de peste 65 de ani, precum și adulților care suferă de diabet zaharat, obezitate, boli congenitale, afecțiuni cardiovasculare cronice, afecțiuni cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și HIV-SIDA.

Potrivit Prefecturii București, procesul efectiv va începe luni, 18 ianuarie, în cele opt centre cu 23 de puncte puse la dispoziție momentan, ca urmare a analizei făcute în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Pentru perioada următoare au mai fost stabilite, însă, alte 29 de centre de vaccinare comunitare, în cadrul cărora vor funcționa 140 de puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele Capitalei. Acestea vor fi deschise etapizat, ținând cont de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele necesare.

Unde se află primele 8 centre de vaccinare anti-Covid din Capitală

În primă fază vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele ce desfășoară activități esențiale.

ADVERTISEMENT

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică București, din prima categorie sunt luate în calcul 2026 persoane și 352 de angajați care deservesc locațiile respective, vaccinarea urmând să fie realizată de echipele mobile dedicate acestei activități.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează adulții, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

în urma unei analize făcute în colaborare cu DSP București, Prefectura București a decis organizarea la nivelul Capitalei a unui număr de opt centre cu 23 puncte de vaccinare care vor funcționa în cadrul unităților medicale, după cum urmează:

ADVERTISEMENT
 • Spitalul Clinic Colțea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudești, nr.104-122, București
 • Spitalul Clinic de Urgență Floreasca – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, București
 • Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr Matei Balș – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, București
 • Institutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Șoseaua Viilor, nr.90, București
 • Spitalul Obregia – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeșelu, nr.8, București
 • Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, București
 • Spitalul Universitar de Urgență – 2 centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independenței, nr.69, București.

Înscrierile încep vineri, 15 ianuarie

Persoanele care suferă de afecțiunile amintite mai sus se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, pot opta pentru una din următoarele modalități:

 •  prin intermediul oricărui alt medic de familie;
 • prin call center la numărul de telefon 021.9462;
 • prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.
ADVERTISEMENT

De asemenea, persoanele  de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

 • prin intermediul medicilor de familie;
 • individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
 • prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
 • prin call center 021.9462;
 • prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Cei care desfășoară activități esențiale vor fi programați în baza propunerilor făcute de angajator. Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri