Life

Unde se află singurul copac ”mergător” din lume. În fiecare an, arborele face pași și se deplasează cel puțin 20 de metri

Unde se află singurul arbore din lume care poate face pași. În fiecare an, copacul ”plimbăreț” atrage mii de turiști curioși.
03.05.2024 | 12:15
Unde se afla singurul copac mergator din lume In fiecare an arborele face pasi si se deplaseaza cel putin 20 de metri
Unde se află singurul arbore din lume care poate face pași. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că plantele au viață, însă, un copac se pare că a reușit să îi uimească până și pe cercetători. Arborele nu este deloc o plantă normală, ci se plimbă, la propriu, prin natură.

Când a fost descoperit, pentru prima dată, arborele care face pași

Natura continuă să ne surprindă la fiecare pas. Tocmai când credeam că le-am văzut pe toate, cercetătorii au venit cu o informație uimitoare. Undeva, în lume, există un copac care se plimbă, la propriu.

ADVERTISEMENT

Arborele ”mergător” a fost localizat în pădurile tropicale din America de Sud și America Centrală. Abilitatea acestui copac de a se deplasa prin pădure a făcut, pentru prima dată, subiectul unor studii din 1980.

Atunci, John H. Boodley și Foley C. Benson au analizat palmierul ambulant și au ajuns la concluzia că este unic în lume. Se pare că acesta și-a format anumite abilități de-a lungul timpului, iar una dintre ele este făcutul de pași prin junglă.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetătorilor, acest palmier se deplasează pentru a evita eventualele obstacole care ar putea cădea, la un moment dat, peste el. Părerile sunt împărțite, iar ipoteza celor doi cercetători a primit mai multe completări de-a lungul anilor.

Palmierul mergător din pădurile tropicale, mit sau adevăr

Unii oameni de știință susțin că palmierul adoră soarele și că face orice pentru a se bucura de razele de lumină. Tocmai din acest motiv, urmăresc prin pădure orice fascicul de luminos. Există și voci care susțin că rădăcinile lui s-au format ca o adaptare la inundațiile frecvente care aveau loc în zonă.

ADVERTISEMENT

Palmierul mergător are rădăcini uriașe care îl ajută să facă pași considerabili. Potrivit ghizilor din pădurile tropicale, uneori, acești arbori ajungă să se deplaseze și câte 20 de metri pe an.

Așa cum probabil era de așteptat, au existat și mulți sceptici care au contrazis această teorie. Potrivit playtech.ro, unul dintre ei a fost chiar expertul în palmieri, Gerardo Avalos care a susținut că totul este doar o legendă.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui, povestea din jurul palmierul mergător a fost creată special pentru a atrage atenția lumii. Gerardo Avalos a susținut că, în realitate, palmierul nu se mișcă deloc de la locul său de germinare. Ba mai mult, i-a fi imposibil să ”alerge” după razele de soare din pădure, având în vedere că sunt mult prea dinamice.

Studiile recente nu au demonstrat concret abilitatea palmierului de a se plimba prin pădurea tropicală. Totuși, turiștii continuă să fie atrași de aceste legende și vizitează zonele special pentru a vedea arborele ”mergător”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care...
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care îl conduci
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii