Unde se clasează Luka Jovic, noul atacant al lui Real Madrid, în clasamentul fantasy fotbal pentru La Liga?

05.06.2019 | 13:18
Unde se claseaza Luka Jovic noul atacant al lui Real Madrid in clasamentul fantasy fotbal pentru La Liga

La 21 de ani, Luka Jovic devine a doua achiziție din noua eră a Real Madridului, după aducerea grăbită a lui Eder Militao. Transferul sârbului a costat €65 milioane, sumă considerabilă chiar și pentru clubul madrilen.

Dar, unde se situează Jovic printre atacanții din La Liga și ce așteptări să avem pentru primul lui sezon în Spania? Statisticile FootballCoin ne ajută să aproximăm un răspuns.

Absent din Echipa Sezonului în Bundesliga

Desigur, Jovic a impresionat în Bundesliga (ligă activă pe pe modul Easy în FootballCoin). A marcat de 17 ori în campionat, ajutând pe Eintracht să termine pe locul 7, ratând la mustața un loc în următoarea ediție de Europa League. Cele mai bune prestații ale lui Jovic au venit, de fapt, în UEL, unde a marcat de 10 ori și a condus Eintracht către semifinale, o performanță mai bună decât ar fi îndrăznit să viseze chiar și cel mai optmist fan al echipei germane.

Însă, în Bundesliga, Jovic nu a găsit loc în Echipa Sezonului, cel puțin nu conform FootballCoin. Sârbul a obținut 489 de puncte pe modul Easy și 877 în Pro. Așa că atacul echipei ideale îi include pe Lewandowski, Kruse și Sancho. Chiar și colegul lui Jovic de la Eintracht, Sebastian Haller, obține o poziție mai bună în clasamentul final, cu 933 de puncte.

Cum s-ar fi descurcat Jovic în La Liga?

Există, desigur, destul de multe diferențe între stilurile de fotbal practicate în Bundesliga și La Liga. De asemenea, trebuie avut în calcul faptul că Jovic are doar 21 de ani, iar Real speră că abilitățile sale se vor îmbunătăți. Așa cum speră și în cazurile lui Vinicius Jr, Brahim Diaz sau Dani Ceballos. (Suntem destul de siguri că Zidane este lămurit în privința lui Mariano)

Scorul final al lui Jovic este ușor mai mic decât al noului său coechipier, Karim Benzema (1137 puncte în Pro, 607 pe Easy). În ciuda absenței unui servant pe măsură, francezul a marcat 21 de goluri în acest sezon de La Liga.

Jovic este devansat de alți atacanți de renume, precum Lionel Messi, Antoine Griezmann, Luis Suarez. Atacantul sârb are însă un scor comparabil cu cel al lui Inaki Williams, atacantul lui Bilbao care a marcat de 13 ori, sau al lui Jose Luis Morales, vârful lui Levante, marcator a 12 goluri.

Înseamnă asta că există o diferență atât de mare între Bundesliga/Europa League și La Liga? Nu conform coeficientului UEFA. Jovic nu va începe sezonul drept cel mai bun jucător ofensiv din Primera Division. Nici pe departe!

Cu toate acestea se anunță a fi o mai bună opțiune în atacul Real Madridului decât toți jucătorii din campania trecută, cu excepția experimentatului Karim Benzema. Gareth Bale a marcat de 8 ori și Real se chinuie să îl înlăture. Vinicius Jr. avut 2 goluri, Mariano a marcat de 3 ori, iar fundașul central, Sergio Ramos, a punctat de 6 ori.

Luând toate aceste lucruri în calcul, împreună cu planul de a-l transfera pe Eden Hazard, cel mai în formă jucător al Premier League, Real Madrid pare a face o afacere bună aducându-l pe Luka Jovic. Tu, îl vei avea în echipa ta de fantasy fotbal?

Până la întoarcerea meciurilor din La Liga, nu uita să ai echipele înscrise pentru competițiile FootballCoin cu partide din MLS și CSL, competiții punctate cu premii exprimate în criptovaluta jocului, XFC coin.