News

Unde se deplasa, de fapt, polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni. Lămuririle șefului MAI

Șeful MAI, Lucian Bode, a făcut o serie de declarații despre tragedia petrecută joi în Capitală. Ministrul a dezvăluit unde se deplasa, de fapt, polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni.
17.01.2022 | 15:24
Unde se deplasa de fapt politistul care a lovit mortal o fetita pe trecerea de pietoni Lamuririle sefului MAI
ADVERTISEMENT

În prima sa reacție publică avută pe tema accidentului din Capitală de joi, 13 ianuarie, atunci când un polițist a accidentat mortal o fetiță de 11 ani, șeful MAI, Lucian Bode, a adus o serie de detalii din acest caz.

Unde se deplasa polițistul din Capitală care a accidentat-o mortal pe Raisa. Lucian Bode aduce clarificări

Astfel, conform informațiilor făcute publice de ministrul de interne, agentul care a accidentat-o mortal pe Raisa, chiar pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Laminorului din București, era într-o misiune pentru verificarea populației, însă aceasta nu avea caracter de urgență.

ADVERTISEMENT

”Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei.

Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă.

Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală”, a spus ministrul Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului din Capitală, ministrul Bode a spus că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

Ministrul Lucian Bode a afirmat că toți polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune, subliniind că aceștia nu scapă de răspundere penală în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

”Am făcut aceste precizări ca să nu mai avem discuții că dacă ar fi fost într-o misiune de urgență nu avea obligația să fie atent la pietonii care traversează pe trecerea de pietoni”, a mai adăugat Bode.

Raisa, o fată de 11 ani, lovită mortal pe o trecere de pietoni

Reamintim că săptămâna trecută o fată de 13 ani a fost lovită mortal de o mașină a Poliției, în Sectorul 1 al Capitalei. Aceasta traversa strada împreună cu o altă fată, rănită și ea grav în accident.

ADVERTISEMENT

În urma acestei tragedii, pe numele agentului vinovat de accident s-a deschis o urmărire penală pentru ucidere din culpă. Vineri, acesta a fost pus sub control judiciar de către procurori pentru următoarele 60 de zile. Acesta are și interdicția de a mai conduce.

După ultimele declarații din anchetă, cercetările în acest caz ar putea fi extinse și să se adauge alte acuzații. Procurorii au stabilit că agentul nu avea nicio misiune specială, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

ADVERTISEMENT
Tags: