Fotbal intern

Unirea Alba Iulia – FCSB nu se joacă în orașul Unirii. Unde se mută duelul din 16-imile Cupei României

21.09.2018 | 11:37
Unirea Alba Iulia  FCSB nu se joaca in orasul Unirii Unde se muta duelul din 16imile Cupei Romaniei

Unirea Alba Iulia – FCSB trebuia să fie o sărbătoare pentru microbiștii din Cetatea Unirii în anul Centenarului. Cu toate acestea, partida din 16-imile Cupei României nu se poate disputa în Alba Iulia întrucât adversarii roș-albaștrilor nu dispun pe stadionul lor de o instalație de nocturnă. Astfel, oficialii albaiulieni au luat decizia să mute meciul la Zlatna.

„Timpul a fost prea din scurt pentru a face rost de o astfel de instalație de nocturnă. În plus, cei de la Zlatna ne-au oferit toate condițiile pentru ca meciul să se poată disputa în cele mai bune condiții. Am înțeles chiar că vor să mai suplimenteze lucșii de la nocturnă”, a spus Mihai Dăscălescu, președintele celor de la Unirea, la un post de televiziune.

La aflarea veștii că vor juca cu FCSB, antrenorul Dâlbea anunța faptul că trupa sa va fi foarte motivată să joace în fața propriilor fani: ”Cu toții ne-am dorit să picăm cu o echipă puternică. Din fericire am picat cu Steaua, cea mai titrată echipă din România. Va fi o mare sărbătoare la Alba Iulia. În fotbal este posibil orice, dar cert este că nu ne vom da bătuți, vom juca șansa noastră și sper să fim o nucă tare pentru FCSB. Te automotivezi când joci contra celor mai buni”, a spus Dâlbea.

Unde se joacă Unirea Alba Iulia – FCSB

Motivul pentru care nu se joacă pe stadionul Cetate este dat de faptul că acesta nu avea instalație de nocturnă, iar închirierea uneia ar fi costat enorm: „Vom încerca să aducem o nocturnă, dar în caz că nu se poate, vom alege un alt stadion. Noi suntem chiriaşi pe stadion, nu este al nostru, ci al Primăriei. Sper să rezolvăm problema cu firma care ne dă noctura şi atunci totul va fi bine. Costurile pentru închiriere sunt de 44.000 euro, o sumă foarte mare pentru noi, dar ne vom recupera banii dacă vom avea stadionul plin. Bugetul nostru este 180.000 euro, iar nocturna reprezintă 25 la sută din sumă. Dacă aveam nocturnă, acum acopeream o parte importantă din venituri fiindcă toată lumea este dornică să o vadă pe FCSB. Preţul unui bilet pentru acest meci va fi de 30 de lei”, explica Dăscălescu, în urmă cu câteva zile.

Potrivit absport.ro, stadionul Minaur din Zlatna este unul foarte bine echipat pentru Liga 3, nivelul la care joacă echipa locală CS Zlatna. Arena conține nocturnă omologată, vestiare mari, dușuri, băi, bazin și saună pentru refacere, plus camere de cantonament, camere de oficiu, magazii și un hotel dotat cu piscină, cuprins tot în incinta complexului sportiv.