Fotbal international

Unde se joacă River – Boca, finala Copei Libertadores! Confruntarea se va juca pe un stadion legendar din Spania

29.11.2018 | 23:33
Unde se joaca River  Boca finala Copei Libertadores Confruntarea se va juca pe un stadion legendar din Spania
ADVERTISEMENT

Partida retur a finalei Copei Libertadores, River – Boca, crează în continuare mari probleme, iar duelul celor mai titrate două formații din Argentina naște pasiuni incredibile. Meciul ar fi trebuit să aibă loc la 24 noiembrie, dar a fost amânată din cauza incidentelor create de fanii lui River Plate la intrarea în stadion.


UPDATE, ora 23:33. AS scrie că Guvernul spaniol a aprobat ca meciul dintre River Plate și Boca Juniors, din finala Copa Libertadores să se joace pe Santiago Bernabeu. Confruntarea va avea loc pe data de 9 decembrie. Bernabeu va deveni singurul stadion din lume care găzduiește o finală de Cupă Mondială (1982), Champions League (2010) și Copa Libertadores (2018). 

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:32 / În proporție foarte mare, manșa retur a finalei Copei Libertadores, dintre River Plate și Boca Juniors, se va disputa pe stadionul Santiago Bernabeu. Oficialii CONMEBOL au ajuns la un acord Federația Spaniolă, cu FIFA, cu oficialitățile orașului Madrid și cu conducătorii celor de la Real, dar se așteaptă aprobarea Guvernului spaniol. Meciul ar urma să aibă loc duminică, 9 decembrie, de la ora 20:30.


Întâlnirea a fost reprogramată a doua zi, dar jucătorii formației Boca Juniors au refuzat să intre pe teren, după ce mai mulți dintre ei au fost răniți în incidentele în care a fost implicat autocarul echipei. În cele din urmă, CONMEBOL a luat decizia ca partida să se joace la 8 decembrie pe stadionul “Khalifa International” din Doha (Qatar), arenă pe care se vor disputa meciuri de la Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT
Fanii echipei River Plate s-au bătut cu forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires
Fanii echipei River Plate s-au bătut cu forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires

River – Boca, finala Copei Libertadores, s-ar putea juca pe Santiago Bernabeu sau Camp Nou

Dar nici această decizie a conducătorilor forului sud-american nu este pe placul suporterilor, care au criticat varianta aleasă. Astfel, meciul River – Boca, din manșa secundă a finalei Copei Libertadores, s-ar putea juca în Europa, pe lista șefilor de la CONMEBOL aflându-se stadioanele Santiago Bernabeu și Camp Nou.

Arena Camp Nou are totuși puține șanse de a găzdui marele duel al fotbalului argentinian, deoarece în aceeași zi este programat pe stadionul Cornella marele derby al Cataloniei dintre Epanyol și FC Barcelona. Alte două locații care sunt luate în calcul la acest moment sunt capitala Paraguayului, Asuncion, și orașul american Miami.

ADVERTISEMENT

În prima manșă a finalei Copei Libertadores, Boca Juniors și River Plate au terminat la egalitate, scor 2-2. Este pentru prima dată în istorie când cele două puteri ale fotbalului din Argentina se întâlnesc în finala celei mai importante competiții la nivel de cluburi din America de Sud.