News

Unde se pot angaja absolvenții de liceu, fără diplomă de BAC. Salarii de aproape 3.000 de euro

În România există un job destinat inclusiv absolvenților de liceu, fără diplomă de Bacalaureat, unde salariile pot ajunge la 3.000 de euro. ”Nevoia este foarte mare”, explică firmele.
05.07.2022 | 10:28
Unde se pot angaja absolventii de liceu fara diploma de BAC Salarii de aproape 3000 de euro
Jobul unde tinerii pot câștiga 3.000 de euro. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Majoritatea angajatorilor au pretenții ridicate atunci când caută o persoană pentru un post anume. De la diplome, specializări și experiență, departamentul de recrutări al firmelor va avea mereu pretenții ridicate atunci când se oferă un nou job.

Jobul de 3.000 de euro pentru tinerii fără BAC

Cu toate acestea, există și un job unde tinerii pot ajunge și fără experiență sau diplomă de Bacalaureat, unde salariul depășește cu mult alte venituri din România.

ADVERTISEMENT

Așadar, postul de însoțitor de zbor poate fi o variantă interesantă pentru tineri, pentru că majoritatea companiilor aeriene fac angajări pe acest post. Pandemia de Covid-19 le-a determinat să concedieze în masă oameni, pentru că nu mai existau prea multe zboruri, însă acum acele locuri trebuie să fie ocupate.

Doritorii acestui post trebuie să aibă cel puțin 18 ani și 12 clase împlinite. Totuși, există și o cerință mai aparte, tinerii trebuie să scoată din propriul buzunar sume între 1.500 și 2.600 de euro pentru a-și plăti cursurile de pregătire.

ADVERTISEMENT

Cursurile durează între trei și șapte săptămâni, după care va urma un examen care trebuie trecut. După ce au intrat în posesia documentului că au absolvit acest curs, tinerii sunt liberi să-și caute un loc de muncă în domeniu. Având în vedere salariile oferite, costurile pot fi recuperate ușor după angajare.

”Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian și cursanții școlii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoși că am prins parteneriatul ăsta dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, a explicat Iulia Iovu, trainer, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Salariile nu sunt de neglijat! Un însoțitor de zbor care semnează un contract cu firmele din Orientul Mijlociu poate câștiga chiar și 3.000 de euro pe lună.

În România, în funcție de compania aeriană, salariile variază de la câteva sute de euro până la 1.500 de euro, însă la aceste salarii se adaugă orele de zbor și diurna.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru tinerii fără familie este o oportunitate excelentă de a vizita întreaga lume.

”Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligații, familii, responsabilități se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, a mai transmis trainer-ul.

ADVERTISEMENT