News

Unde se pot face teste pentru Covid-19 și cât costă. Românii care vor să plece în Grecia sunt obligați de lege să se testeze

10.07.2020 | 21:22
Unde se pot face teste pentru Covid19 si cat costa Romanii care vor sa plece in Grecia sunt obligati de lege sa se testeze
ADVERTISEMENT

Grecii au anunțat că toți românii care doresc să meargă în vacanță pe litoralul elen vor fi nevoiți să prezinte un test pentru Covid-19, negativ, făcut în ultimele 72 de ore.

În caz contrar, toți cei care vor să intre la vama Kulata-Promachonas vor fi întorși din drum, în condițiile în care Grecia se confruntă deja cu 100 de cazuri de turiști infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Ludovic Orban a promis că va activa peste 120 de centre de testare pentru a-i ajuta pe români, cea mai sigură și rapidă metodă rămâne apelarea la o clinică privată pentru testare.

Cât costă un test pentru coronavirus și unde poate fi făcut

Așadar, românii care vor să se testeze pot alege pentru mai multe clinici private din București, luând în considerare că prețurile variază între 280 și 390 de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit Libertatea, un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore costă 390 de lei, în timp ce un test în 48 de ore costă 280 de lei. Problema e că grecii au pretenția ca testul să fi fost făcut în maximul 72 de ore, astfel că un test al cărui rezultat vine în 48 de ore ar putea complica concediul multor oameni.

Potrivit sursei citate există și un test rapid care costă 120 de lei, însă acest test nu este luat în considerare de către autoritățile elene.

ADVERTISEMENT

Mai mult, românii trebuie să ia în considerare faptul că toate clinicile de testare sunt foarte aglomerate în această perioadă.

MAE a transmis românilor să își pregătească testele negative dacă vor să intre în grecia prin punctul Kulata-Promachonas.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 14 iulie, ora 06.00, toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Elene”, au transmis reprezentanții MAE.

ADVERTISEMENT
Tags: