Fotbal intern

Unde se pregătesc Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs pentru derby-urile din final de campionat. Exclusiv

10.05.2021 | 19:04
Unde se pregatesc Ovidiu Hategan si Istvan Kovacs pentru derbyurile din final de campionat Exclusiv
ADVERTISEMENT

Finalul de campionat se apropie cu paşi repezi şi arbitrajul este un element foarte important în derby-urile care decid titlul. În ultimele etape, Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, cei mai buni arbitri români, nu au fost delegaţi la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1.

În schimb, cei doi cavaleri care vor oficia la Euro 2020 au fost trimişi să trimită în campionate exotice, dar care au VAR. Astfel, Ovidiu Haţegan a fost delegat la un derby din campionatul Ciprului, în timp ce Kovacs a condus un meci din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Unde se pregătesc Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs pentru derby-urile din final de campionat

FANATIK a aflat că cei doi arbitri români sunt într-un workshop la Geneva, organizat de UEFA cu o lună de startul Campionatului European. Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan participă între 10 şi 13 mai la acest stagiu de pregătire pentru turneul final.

Din informaţiile noastre, doar arbitrii centrali participă la acest workshop din Elveţia, acolo unde Haţegan şi Kovacs urmează să susţină o serie de teste teoretice şi fizice pentru a fi în formă optimă la Campionatul European care stă să înceapă pe 11 iunie.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, comunicat împotriva lui Haţegan: “Malpraxis în formă continuată!”

După stagiul din Geneva, Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan se vor întoarce în România şi sunt mari şanse să fie delegaţi la derby-urile care vor decide titlul pe plan intern. În cursă au rămas CFR Cluj şi FCSB, U Craiova fiind “arbitru”, în condiţiile în care va avea de jucat cu ambele.

Ovidiu Haţegan a fost renegat de cei de la CFR Cluj. Campioana a emis un comunicat fără precedent în care îl acuză pe arbitru că a dezavantajat-o pe CFR Cluj în 19 faze clare în ultimele sezoane: “!! Dr. Ovidiu Hațegan: Malpraxis în formă continuată! 19 operații reușite – pacientul mort !!”, este titlul comunicatului emis de ardeleni.

ADVERTISEMENT

Au rămas de disputat trei derby-uri în Liga 1! Când se joacă

De cealaltă parte, patronul Gigi Becali l-a luat la ţintă în dese rânduri pe Istvan Kovacs, însă şi-a schimbat discursul la ultima greşeală a arbitrului, când nu a acordat un penalty celor de la FCSB în meciul cu Universitatea Craiova:

“Pe Kovacs l-am criticat mereu, dar acum n-am ce să-i spun. E clar 11 metri și eliminare (n.r în minutul 6)! Numai că e o fază rapidă și îi acord circumstanțe”, a spus atunci Becali.

ADVERTISEMENT

Când se joacă derby-urile de titlu din Casa Pariurilor Liga 1: 

  • 15 mai 2021, 21:30: U Craiova – CFR Cluj
  • 19 mai 2021, 20:30: FCSB – Universitatea Craiova
  • 27 mai 2021: CFR Cluj – FCSB

FANATIK a aflat că cele două brigăzi româneşti conduse de Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan se vor reuni cu ceilalţi arbitri care vor oficia meciuri la Euro la Istanbul, pe data de 7 iunie. În total vor fi 40 de arbitri prezenţi la această întrunire, inclusiv cei care vor oficia din camera VAR.

  • 2 este numărul de brigăzi de arbitri pe care le va avea România la Euro 2020
  • 2016 este anul în care Ovidiu Haţegan a debutat la Campionatul European
ADVERTISEMENT