Sport

Unde se va juca Supercupa României 2021, CFR Cluj – U Craiova! Exclusiv

Sezonul 2021-2022 va începe cu Supercupa României, CFR CLuj - U Craiova, meci programat să se joace pe 10 iulie.
10.06.2021 | 12:26
Unde se va juca Supercupa Romaniei 2021 CFR Cluj  U Craiova Exclusiv
Unde se va juca Supercupa României 2021, CFR Cluj - U Craiova
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Federaţia Română de Fotbal va muta Supercupa României de la Ploieşti, oraş în care s-au disputat ultimele două finale, şi o va duce în Oltenia.

CFR Cluj – U Craiova, Supercupa României 2021, se va juca la Târgu Jiu

Din informaţiile FANATIK, Supercupa României 2021, CFR Cluj – U Craiova, se va disputa pe stadionul “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Astfel, competiţia ajunge pentru a doua oară în Oltenia, după ce ediţia din 2018 s-a disputat la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

La fel ca acum, Supercupa României din 2018 s-a disputat între CFR Cluj şi U Craiova, iar trofeul a fost câştigat de clujeni, scor 1-0, graţie golului marcat de Emmanuel Culio din penalty.

Primul eveniment major pe noul stadion din Târgu Jiu

Inaugurat pe 25 octombrie 2019, stadionul “Tudor Vladimirescu” nu a avut parte încă de un eveniment major. Pe arena din Târgu Jiu s-au disputat meciuri din Liga 2 ale echipelor Pandurii şi Viitorul Pandurii.

ADVERTISEMENT

Cu o capacitate de 12.518 locuri, stadionul “Tudor Vladimirescu” a fost construit în perioada 2015-2019 şi înlocuieşte vechea arenă a oraşului. Proiectat de ACI Cluj, arena a costat 28.000.000 de euro şi beneficiază de o pistă de atletism.

Şapte ani de când Supercupa României nu s-a mai jucat în Bucureşti

Ediţia din 2014 a Supercupei României, când Astra Giurgiu a învins-o pe FCSB după loviturile de departajare, a fost ultima care s-a jucat la Bucureşti, pe Arena Naţională. De atunci, FRF a dus finala în diverse oraşe din provincie, gazda ultimelor două ediţii fiind stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti.

ADVERTISEMENT

În 2015, FCSB – ASA Târgu Mureş 0-1 s-a disputat pe stadionul “Farul” din Constanţa, în timp ce finala din următoarea ediţie, Astra Giurgiu – CFR Cluj 1-0, s-a jucat pe “Cluj Arena”. În 2017, FC Voluntari a câştigat Supercupa României în faţa Viitorului, scor 1-0, iar meciul a fost găzduit de stadionul “Municipal” din Botoşani.

Supercupa României 2021, al doilea meci al lui Marius Şumudică pe banca lui CFR Cluj

După plecarea lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj, anunţată în exclusivitate de FANATIK, oficialii campioanei României l-au adus pe Marius Şumudică. Tehnicianul a semnat un contract valabil pe următorii doi ani, iar Supercupa României 2021 va fi prima ocazie să câştige un trofeu alături de clujeni.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică a mai câştigat Supercupa României în 2016, pe când o antrena pe Astra Giurgiu, chiar împotriva lui CFR Cluj, actuala sa echipă. Antrenorul de 50 de ani mai are în palmares un titlu de campion al României, obţinut tot cu formaţia giurgiuveană.

Până să dispute Supercupa României, CFR Cluj va juca, pe 6 sau 7 iulie, primul meci din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia din Gruia îşi va afla adversarul în urma tragerii la sorţi care va avea loc pe 15 iunie.

CFR Cluj s-a reunit pe 9 iunie, când jucătorii campioanei României au efectuat primul antrenament sub comanda lui Marius Şumudică. Astfel, noul tehnician al campioanei din Liga 1 are la dispoziţie o lună până la primul meci oficial.


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT